DF: Drop boykot af produktive israelere

Dansk Folkeparti er ikke tilfreds med den mærkning, som udenrigsminister Villy Søvndal vil indføre på de varer, der kommer fra israelske bosættelser.

Appelsiner fra en plantage i Israel. Her mærket »Israel« - dog til ære for en udstilling i Berlin tidligere på året. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS SCHWARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er skammeligt. Det er en fornærmelse mod Israel og meget godt i tråd med, hvad Villy Søvndal altid har ment.

Sådan siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, som reaktion på, at udenrigsminister Villy Søvndal (SF) vil indføre en mærkningsordning. Den skal gøre det muligt for folk at se, når en vare stammer fra en israelsk bosættelse.

- Hvad bilder han sig ind? Hvad kender vi til grænsedelinger i Mellemøsten? Det er ikke fastlagt endnu, og det bliver det sandsynligvis først efter en fredsslutning. Indtil da kan vi da ikke begynde at boykotte folk, der laver produktivt arbejde, som sælges og eksporteres. Det er fuldstændig uanstændigt. Det er endnu et led i den hetz, der føres mod Israel, siger Søren Espersen.

Meldingen fra udenrigsministeren overrasker egentlig ikke Søren Espersen:

- Villy Søvndal vil jo allerhelst boykotte hele Israel og alle varer derfra - det ved vi, fordi han har været medlem af foreningen Boykot Israel i mange år, og så meldte han sig så behændigt ud lige inden, han blev minister. Men det er hans inderste ønske at boykotte hele Israel, siger han.

Bliver idéen ført ud i livet, har Søren Espersen et håb.

- Jeg håber, at folk, der støtter Israel - deriblandt mig selv - begynder at optrappe indkøbene af varer fra Israel, siger han.

Mærkningsordningen for varer importeret fra israelske bosættelser bliver i praksis et tilbud til danske supermarkeder, som frit kan vælge, om de ønsker mærkningen eller ej.

Er du på Søren Espersens eller Villy Søvndals side i denne sag? Deltag i debatten nedenfor.