DF: Drop begrænsninger for skolepraktik

Flere studerende på erhvervsuddannelserne skal have mulighed for at komme i skolepraktik. Det mener Dansk Folkeparti, der vil have kvoten afskaffet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være slut med kvoter for skolepraktik på erhvervsuddannelserne.

Meldingen kommer fra Dansk Folkepartis medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg, René Christensen, der frygter, at virksomhederne vil opleve en massiv mangel på arbejdskraft, hvis manglende praktikpladser står i vejen for de studerendes uddannelse.

- Om få år vil der i virksomhederne være en desperat mangel på hænderne på grund af milliardinvesteringer i offentlige anlæg og infrastruktur. Som ansvarlige politikere er det derfor vores pligt at sørge for, at der tilstrækkeligt med hænder – ikke mindst af hensyn til de unge, siger René Christensen i en pressemeddelelse.

Han mener, at kvoteordningen, der begrænser antallet af skolepraktikpladser på den enkelte uddannelse, udgør en blindgyde for de unge. Samtidig frygter han, at det danske arbejdsmarked vil blive løbet over ende fra Østeuropa, hvis ikke arbejdsstyrken har en tilstrækkelig kvalitet.

- Mangel på kvalificerede unge vil være en yderligere invitation til billig arbejdskraft fra Østeuropa. Vi står alene i Østdanmark over for investeringer i bygge- og anlægssektoren i størrelsesordenen 140 milliarder kroner. Det betyder en masse arbejdspladser, og de skulle gerne forblive på danske hænder. Derfor skal de nuværende kvoteordninger samt karensperioden for optagelse i skolepraktik afskaffes, siger René Christensen.

DF-politikeren foreslår, at man fjerner kvoterne for skolepraktik i fem år.

- Så er de unge arbejdsmarkedsparate om tre til fire år, når vi går i gang med at bruge et trecifret milliardbeløb på byggeri af Femern-forbindelsen, supersygehus, jernbane, Storstrømsbro, superfængsel på Falster, og meget mere, siger han.

- I dag bruger vi penge på taxametertilskud til skolerne. Vi skulle hellere bruge pengene på at give de unge en uddannelse, understreger René Christensen.