DF: Det skal være sværere for flygtninge at få familien til Danmark

Afsløringen af, at menneskesmuglere og flygtninge sammenligner forholdene i EU-landene, får Dansk Folkeparti til at kræve mindre ydelser og strammere regler.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være mindre attraktivt at flygte til Danmark.

Sådan lyder holdningen i Dansk Folkeparti, der er blevet styrket i troen af et endnu ikke offentliggjort dokument fra EUs grænseagentur, Frontex, som ifølge Jyllands-Posten viser, at menneskesmuglere giver flygtninge detaljerede oplysninger om vilkårene for asylansøgere i de forskellige EU-lande.

Ifølge retsordfører Peter Skaarup (DF) er det både nødvendigt at skære i ydelserne og stramme reglerne for eksempelvis familiesammenføring.

»Oplysningerne fra Frontex viser, at man som flygtning kigger på, hvor hurtigt man kan få sin familie til landet. Og når så mange asylansøgere i Danmark bliver familiesammenført, viser det, at vi skal stramme op,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge et skema, som menneskesmuglerne har fremstillet, og som muligvis er blevet uddelt til migranter og flygtninge, er der i Danmark maksimalt fem måneders ventetid på at blive sammenført med sin familie, når man har fået opholdstilladelse. I Sverige går der op mod 16 måneder, oplyser menneskesmuglerne til deres kunder.

Udlædingestyrelsens målsætning siger, at sagsbehandlingstiden for familiesammenføring maksimalt må tage tre måneder, hvis der er tale om en ukompliceret sag. I mere indviklede sager må sagsbehandlingen vare op til syv måneder.

DF-ordføreren understreger, at han ikke klandrer flygtningene for at søge mod det land, hvor de får de bedste vilkår.

»Det er der ikke noget, at sige til. Derfor er det også nødvendigt, at vi retter søgelyset mod de menneskesmuglere, der får det til at ske,« siger Peter Skaarup.

Helt overordnet mener Dansk Folkeparti, at den danske indsats over for flygtninge skal foregå tæt på det sted, de er flygtet fra.

»Vi skal hjælpe flest muligt, og det gør vi bedst i nærområdet. Vi skal prioritere indsatsen, så man fra dansk side bruger flere penge på at hjælpe lokalt,« siger DFs retsordfører.