DF: Danskerne ønsker stadig en stram asylpolitik

Når et flertal af danskerne i en ny måling svarer, at de støtter en fælles asylpolitik i EU, er det ikke udtryk for solidaritet - det er et opråb om at stoppe flygtningestrømmen, mener Dansk Folkeparti.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det er ikke et udtryk for, at folkestemningen er blevet mere solidarisk over for flygtningene, når halvdelen af de danske vælgere i en ny Gallup-måling svarer, at Danmark skal være med i EU-samarbejdet om indvandring, asyl og grænsekontrol.

Det mener Dansk Folkeparti, efter Berlingske onsdag bringer Gallup-målingen, der samtidig viser, at kun hver tredje er imod, at Danmark tilslutter sig EUs fælles asylpolitik.

»Jeg tænker, at det formegentlig er et udtryk for, at Christiansborg ikke har kunnet løse de problemer, vi har med massive flygtningestrømme og bekvemmelighedsflygtninge, der er kommet til Danmark i stort antal gennem flere år. Når Christiansborg ikke gør noget ved det, kigger danskerne andre steder hen,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) til Berlingske Nyhedsbureau.

I Gallup-målingen svarer tre ud af fire desuden, at de er enige eller overvejende enige i, at asylansøgere skal fordeles mere ligeligt i EU, som EU-Kommissionen har foreslået.

Adspurgt om det ikke er et udtryk for, at danskerne ønsker større solidaritet, svarer Martin Henriksen:

»Det kan der være forskellige fortolkninger af. Jeg tror godt, man kan tillade sig at konkludere, at danskerne ønsker en stram asyl- og udlændingepolitik, der begrænser tilstrømningen til Danmark. Det viste folketingsvalget. Det er også det, jeg selv oplever, når jeg møder folk på gader og stræder.«

DF-ordføreren er desuden overbevist om, at Danmark vil ende med at modtage flere flygtninge, hvis der laves en fordelingsnøgle i EU.

»Hvis man går ind i EUs fælles asylpolitik, vil det med stor sandsynlighed betyde, at der kommer flere. Det vil gøre, at man risikerer, at det bliver endnu mere attraktivt at komme hertil. Så det vil jeg kraftigt advare imod,« siger Martin Henriksen.

Når danskerne 3. december skal til folkeafstemning om en afskaffelse af retsforbeholdet, har regeringen og de øvrige ja-partier garanteret, at Danmark også i fremtiden selv skal bestemme over asyl- og indvandrerpolitikken.

Dansk Folkeparti opfordrer vælgerne til at stemme nej til afskaffelsen af forbeholdet, og Gallup-målingen har ikke overbevist Martin Henriksen om, at de danske vælgere efterspørger en solidarisk fordeling af flygtninge EU-landene imellem.

»Det er bestemt ikke min opfattelse, at danskerne mener, at der skal komme endnu flere mennesker hertil. Det her får ikke Dansk Folkeparti til at ændre mening på nogen som helst måde. Vi vil værne om dansk suverænitet og vores land. Beslutningerne skal træffes så tæt på borgerne som overhovedet muligt,« siger han.

Tallet for asylansøgere, der kommer til Danmark, ventes ifølge Berlingskes oplysninger i august at ende på 50 om dagen - eller omkring 1.500 for hele måneden.