DF: Danmark skal have et dyrepoliti

Sagsbehandlingstiderne i sager om dyremishandling nærmer sig to år. Derfor skal Danmark have et dyreværnspoliti, der specifikt tager sig af den slags sager, og strafferammen skal sættes op, siger Dansk Folkeparti.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra en anmeldelse af dyremishandling eller vanrøgt tikker ind hos politiet, til en sag bliver afgjort, går der 621 dage.

Det er et tegn på, at politiet ikke prioriterer sagerne højt nok, og derfor skal Danmark have et dyreværnspoliti ligesom i Storbritannien, der specifikt tager sig af den slags sager, lyder det fra Dansk Folkeparti i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

»Hvis der går 621 dage med at behandle en sag om vanrøgt, så kan den hest eller hund jo være død flere gange i mellemtiden,« siger Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær (DF).

Dansk Folkeparti mener, at det almindelige politi skal være forpligtet til at reagere hurtigt og effektivt på mistanker om dyremishandling eller tilfælde af dyremishandling. Strafferammen for lovovertrædelser skal sættes op og politiets efterforskning skal intensiveres.

»Politiet har jo mange opgaver, og det kan være svært at prioritere og have viden på alle områder. Det er for at få mere fokus på de her grove dyrevelfærdssager, at der skal være et særligt dyreværnspoliti, som man eksempelvis har det i Storbritannien,« siger Dennis Flydtkjær.

Sager om vanrøgt af dyr er svære at sammenligne med andre politiopgaver og kræver derfor en særlig indsats, mener DF-ordføreren.

»Det er jo ikke det samme, som hvis nogen har smadret en butiksrude eller begået indbrud. I de her sager er der brug for nogle andre kompetencer. Der kan være dyrlæger, der er tilknyttet dyreværnspolitiet eller nogle andre personaler med kompetencer, som de kan tage med ud,« siger han.

Det øgede fokus på dyr skal ikke ske på bekostning af fokus på menneskers velfærd i Danmark, understreger Dennis Flydtkjær.

»Det er ikke for at sidestille dyr med mennesker. Med det er levende væsner, der kan føle, og for rigtig mange mennesker er deres dyr som et familiemedlem. Og når sagsbehandlingstiderne er helt oppe på 621 dage, så tyder det på, at der ikke er nok fokus på området,« siger han.