DF: Borgmestre optræder hyklerisk

Dansk Folkeparti kritiserer borgmestrene for at mene ét under den borgerlige regering og noget andet under den nuværende.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti er utilfreds med den økonomiaftale, regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) indgik søndag.

- Der er kun afsat ganske få penge til sundhedstilbud i nærområderne, som især de ældre borgere har brug for. Det er hyklerisk, at de selvsamme borgmestre, som kaldte udviklingen i serviceniveauet i kommunerne for en social massegrav under VK-regeringen, nu har accepteret økonomiaftalen. I dag tager borgmestrene til takke med langt færre penge, end de nogensinde fik, mens det stadig var VK, som, sammen med DF, forhandlede økonomiaftalerne på plads, siger kommunalordfører Morten Marinus (DF).

Han mener, at regeringen med økonomiaftalen begår løftebrud.

- Det var ikke det, regeringen stillede i udsigt før valget. Dengang var der ingen grænser for den gaveregn af velfærd, borgerne blev lovet fra både S, SF og R. Med den nye økonomiaftale må vi beklageligvis konstatere, at denne gaveregn er blevet afløst af en lang række nedskæringer og forringelser for både ældre borgere og børnefamilierne ude i kommunerne, siger Morten Marinus og tilføjer:

- Økonomiaftalen ligner en ordre, regeringen har tvunget de røde borgmestre til at æde, snarere end en egentlig aftale. Det er en massakre på vores velfærdssystem, siger han.