DF-borgmester raser: Absurd at Hizb ut-Tahrir kan rekruttere fra offentlige lokaler

Hizb ut-Tahrir holder lørdag stormøde i Nørrebrohallen. Justitsministeren bør sørge for, at Hizb ut Tahrir ikke kan bruge offentlige lokaler til at skabe tilslutning til sharia, siger Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, mener ikke, det kan være rigtigt, at foreninger som Hizb ut-Tahrir skal kunne leje kommunens lokaler til møder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag den 28. februar kalder Hizb ut-Tahrir til stormøde om terrorangrebenes politiske efterspil i Nørrebrohallen i København. Her skal man blandt andet diskutere, om bekendelsen til sharia og kalifatet er »en glidebane mod terror«, og om man er »potentiel terrorist«, hvis man afviser demokratiet.

Men det bør de ikke have lov til at bruge Københavns Kommunes lokaler til. Det mener Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF).

Borgmesteren fortæller, at han føler sig provokeret af, at kommunen er tvunget til at stille lokaler til rådighed for Hizb ut-Tahrir på lige fod med andre foreninger og organisationer:

»Det er absurd at en forening, der har direkte til formål at bekæmpe demokratiet, kan lave sin rekruttering fra offentlige lokaler. Offentlige lokaler - og skattekroner for den sags skyld - skal efter min mening bruges på at fremme demokratiet - ikke på at afskaffe det,« siger Carl Christian Ebbesen.

Som loven er i dag, siger det danske lighedsprincip, at så længe en forening er lovlig, kan man ikke gøre forskel på folk, forklarer han:

»Jeg er enig i, at sådan et lighedsprincip er demokratisk og rigtigt, men min grænse går, når det handler om et ønske om at afskaffe demokratiet. Og så længe Hizb ut-Tahrir er en lovlig forening, fortæller juristerne på rådhuset mig, at jeg som Kultur- og fritidsborgmester ikke kan sige nej til at leje lokaler ud til dem. Det er jeg meget imod.«

Derfor skrev Carl Christian Ebbesen til justitsminister Mette Frederiksen (S) tilbage i november måned og bad hende finde en løsning, så kommuner kan nægte at leje lokaler ud til grupper som Hizb ut-Tahrir.

Helt konkret vil han have justitsministeren til at ændre lovgivningen, således at landets kommuner lovligt kan sige nej til at låne lokaler ud til foreninger, der har til formål direkte at afskaffe demokratiet.

»Jeg håber, hun er imødekommende, men det er der ikke noget, der tyder på, hun er, for hun har ikke valgt at svare mig endnu,« siger Carl Christian Ebbesen.