DF beskylder V for at trække asylstramning ud

Dansk Folkeparti bebrejder Venstre, at en stramning af dansk asylpolitik fortsat ikke er vedtaget.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Dansk Folkeparti beskylder Venstre for at være årsag til, at en stramning af dansk asylpolitik endnu ikke er blevet vedtaget. Det skriver Jyllands-Posten.

I begyndelsen af oktober bebudede regeringen, at den danske asylpolitik skal strammes. Det går ud på at tildele et års midlertidigt asyl til visse flygtninge, samtidig med at deres ret til familiesammenføring udskydes, så de ikke kan få familien til Danmark det første år.

Dansk Folkeparti har meldt ud, at de støtter stramningen, mens Venstre endnu ikke har taget stilling.

Udlændingeordfører for Dansk Folkeparti Martin Henriksen (DF) siger til avisen, at »Venstre trækker det ud«, og at partiet vil »drille regeringen«.

»Både regeringen og Venstre bærer et ansvar for, at det her ikke har været et særlig kønt forløb. Det her skulle have været vedtaget for lang tid siden. Det skulle have været hastebehandlet i Folketinget og vedtaget, så vi hurtigt kunne sende et signal til menneskesmuglere og flygtninge om, at nu kommer der en opstramning. Så kunne vi efterfølgende have fortsat diskussionen om de yderligere opstramninger,« siger han til avisen.

Regeringen har allerede flertal for asylstramningen med Dansk Folkeparti og de Konservative, men politisk ordfører for Venstre Inger Støjberg (V) forsvarer alligevel partiets position og siger, at der på ingen måde ligger drilleri i Venstres ubeslutsomhed, men derimod et ønske om at få belyst de konsekvenser, som lovforslaget vil have.