DF: Bare bryster et værn mod fundamentalisme

Filmen som skal vises til indvandringsprøven for udlændinge mangler bare bryster, siger Peter Skaarup. Og han mener det.

Når vejret er til det, er der topløse kvinder på de danske strande. Her er det ved badesøen på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der mangler bare bryster i den nye Danmarksfilm som efter planen skal vises til indvandringsprøven for alle udlændinge, der gerne vil hertil.

Det mener udlændingeordfører, Peter Skaarup, fra Dansk Folkeparti. Topløse piger på en dansk badestrand kan nemlig være med til at vise det danske frisind og skræmme ekstremister væk, lyder begrundelsen. Berlingske.dk har spurgt, hvad pokker er meningen:

Hvorfor skal der være bare bryster i den nye Danmarksfilm?

- I Holland, hvor de har lavet en lignende film, viser de kvinder med bare bryster, og det synes jeg også, de skulle gøre i den danske film. Det er selvfølgelig sagt med et glimt i øjet, men der er også det gran af alvor i det, at den slags altså kan forekomme på en dansk badestrand. Hvis man kommer fra et fundamentalistisk samfund, hvor den slags er forbudt, og hvor kvinder er undertrykt og ikke må vise deres sekualitet og hår, kan bare bryster være med til at vise det danske frisind og retten til at gå klædt – eller afklædt – som man vil.

Tror du virkelig et par bare bryster i en film, vil gøre en forskel?

- Der er selvfølgelig meget andet, der viser, hvad det vil sige at være dansk, og jeg er sikker på, at det skal instruktøren nok have fanget. Men jeg vil da sige, at kan man ikke tåle at se et par bare danske bryster, så skal man nok slet ikke tage hertil.

Siger du ikke bare det her for at provokere?

- Nej bestemt ikke…

Men kan bare bryster ligefrem bruges som et værn mod uønskede udlændinge?

- Ja, det vil jeg sige. Igen med et glimt i øjet. Jeg tror ikke, der vil være mange bare bryster på en strand i Pakistan. Det kan der altså være på en dansk strand, og det skal man kunne tåle, selvom det vist er ved at være temmelig yt at være topløs i Danmark. Bare bryster viser, at vi har et stærkt dansk frisind, og jeg tror faktisk, at det kan være med til at holde de værste ekstremister væk fra Danmark.

Men hvad så med danske mænd i bare overkrop, bør de ikke også være med i filmen?

- Jo, og det ved jeg faktisk ikke, om de er. Men igen vil jeg lade det være op til filminstruktøren. Jeg skal ikke til at lege instruktør.

Kan bare bryster bruges til andet i dansk politik?

- Nej, det tror jeg ikke… Men jeg kan da huske for nogle år tilbage, hvor Peder Sass (S) kom galt af sted, da han midt på Christiansborgs gange fik en bodytequilla på brystet af en kvinde i programmet Indefra, som blev sendt på DR2. Det skulle han aldrig have gjort.

Peter Skaarup understreger, at han endnu ikke har set filmen, men det har en af hans medarbejdere, der har fortalt, om de manglende bare bryster.

Hvad mener du: Burde der være bare bryster i Danmarksfilmen?