DF-ansat: Jeg er årets idiot

Opdateret: DF-pressemedarbejder fortryder og undskylder, at hun har truet homoseksuelle grupper med "tærsk".

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er årets idiot, som sidder og tager telefonen

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis pressemedarbejder Helene MacCormac, efter hun onsdag formiddag ved en fejl sendte en mail ud til det samlede pressekorps på Christiansborg. Mailen skulle ellers kun skulle være sendt til to af Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer, som havde sagt ja til en invitation om at deltage i de homoseksuelles kommede optog Copenhagen Pride Parade.

I mailen anbefalede Helene MacCormac, at de "ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle "tærsk"

"Det er en intern mail, som jeg dybt beklager og undskylder. Den skulle være sendt til Liselott Blixt og Pia Adelsteen (DF-folketingsmedlemmer, red). Det er sådan noget, der ikke skal ske," siger Helene MacCormac.

Fakta: Her er DF-medarbejderens mail
Læs også:
»God, gammeldags nedsættende tale«

Er der noget af indholdet i mailen, som du fortryder?

"Den er jo et udtryk for, at jeg er lidt arig på vegne Pia og Liselott, som efter at de er blevet inviteret til paraden er blevet udsat for en del hetz forskellige steder på nettet af forskellige fraktionsgrupper, som åbenbart er imod Dansk Folkeparti. Men jeg kan kun sige, at jeg beklager mailen, for det er et meget groft sprog, jeg bruger. Jeg truer jo med tæsk og så videre, siger Helene MacCormac.'

Læs også: DF tavs om konsekvens for mail-afsender
Læs også:
DF-ansat: Ekstreme homo'er skal have tærsk

Hun afviser i samme åndedrag, at det er fysiske tæsk, hun truer de homoseksuelle med.

- Jeg er altså ikke helt idiot. Men jeg er ved at nærme mig, det ved jeg godt, men jeg har absolut intet imod homoseksuelle overhovedet. Jeg har noget imod ekstremister, og jeg synes, at det er dumt at hetze nogen, som vil deltage i en parade. hvis de gør det for at støtte op om projektet, fastslår hun.

Og nu er du så selv kommet til at hetze de homoseksuelle?
- Ja, og det er absolut ikke meningen.

Vil du sige undskyld til de homoseksuelle?
- Det er ikke en kritik af samtlige homoseksuelle i Danmark, men det er rettet mod de folk, som er gået i gang med at lave Facebook-grupper og andet mod Pia og Liselott.

Så du vil ikke sige undskyld til dem, du lover tærsk?
- Jamen det er i overført betydning. Det vil folk kunne forstå. Jeg har ingen voldsdomme. Jeg vil ikke sige undskyld til de ekstreme grupper, siger hun.

Hvem er din undskyldning så til?
- Min undskyldning er til journalisten Christoph Bastrup, som jeg i mailen kommer til at kalde for journalisten med de løse håndled. Det er ikke begavet. Det kan jo forstås, som at jeg håner ham lidt. Og han har på inden måde generet mig. Han har bare henvendt sig til os, fordi han er journalist på en hjemmeside, som hedder www.XQ28.dk, siger Helene MacCormac.

Der var jo en sag tidligere på året med en pressemedarbejder i Venstre, Ditte Okman, som efter at have generet en ansat i Folketingets kiosk, fratrådte i Venstre?
- Jo, men jeg har ikke skrevet det her på Facebook. Jeg er fandeme ked af det her.

Vil du tage nogle konsekvenser af det?
- Om jeg vil sige mit job op? Det ved jeg ikke. Jeg er ikke blevet truet med fyring i hvert fald. Jeg har talt med Søren Søndergaard om det (DFs pressechef, red). Han er også ked af det. Men jeg tror ikke umiddelbart, at det kan føre til min afgang, fordi det er en fejl. Men hvis jeg gør det samme igen i morgen, kan det da være, at de vil overveje det, siger Helene MacCormac og tilføjer: - Men jeg er da en idiot. Det må du meget gerne skrive, at jeg har sagt, at jeg synes jeg er.