DF-ansat: Ekstreme homo'er skal have "tærsk"

Pressemedarbejder i DF håner homoseksuelle fraktionsgrupper, som hun mener skal have "nogle tærsk".

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op til de homoseksuelles kommede optog Copenhagen Pride Parade har en pressemedarbejder i Dansk Folkeparti Helene MacCormac skrevet, at de "ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk".

Det fremgår af en mail, som Helene MacCormac har sendt ud - og ved en tilsyneladende fejl er mailen også blevet sendt til Folketingets pressekorps.

- DF skal ikke blive et indhold af bøssernes egen form for hatecrime i paraden. Jeg tror heller ikke, det er en god ide, hvis vi i stilhed trækker os fra paraden. Melder vi fra, skal det have mediernes bevågenhed, og de ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk (Jeg håber de ikke kan lide den slags!), skriver Helene MacCormac i mailen, som angiveligt var ment til intern brug vedrørende DFs holdning til deltagelse i paraden.

Fucked up

I hvert fald blev mailen få øjeblikke senere kaldt tilbage fra samme Helene MacCormac.

Det er ikke første gang at en ansat i et partipolitisk pressetjeneste kommer i stormvejr. Tilbage i april kom en ansat ved Venstres pressetjeneste, Ditte Okman, således galt afsted, da hun var rigelig åbenmundet på det sociale medie Facebook. Her skrev Ditte Okman om en ansat i kiosken på Christiansborg at vedkommende var "fucked up medicineret psykisk syg (...) og helt hæmningsløst hælder ud af sit triste lorteliv."

Læs også: Facebook fuck ups

Det førte til at pressemedarbejderen indgik i en "frivillig aftrædelseaftale" og dermed stoppede i Venstre.