DF angriber S i Vallensbæk-sag

Dansk Folkeparti i Vallensbæk Kommune undrer sig over, at Socialdemokraterne først nu opfordrer borgmesteren til at holde en pause, indtil sagen om magtmisbrug er afgjort.

Henrik Rasmussen, konservativ politiker (K) og borgmester i Vallensbæk Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hanne Paludan Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vallensbæk Kommunes kommunaldirektør har anklaget sin egen borgmester for magtmisbrug og nepotisme, og det har fået Socialdemokraterne i kommunen til at opfordre borgmesteren til at holde en pause, indtil sagen er afgjort i næste uge.

Men det er »utroværdigt og skørt«, at partiet først anbefaler borgmester Henrik Rasmussens (K) midlertidige afgang en måned efter, hans sag landede på bordet hos Økonomiudvalget, lyder den skarpe kritik fra Dansk Folkeparti.

- Hvis Socialdemokraterne havde haft et oprigtigt ønske om at suspendere borgmesteren, så skulle de have haft det på Økonomiudvalgets dagsorden for en måned siden. Jeg er helt paf over, at de først kommer med den udmelding nu, siger Kenneth Kristensen, der sidder i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune for Dansk Folkeparti.

Det er kommunens viceborgmester, Søren Wiborg (S), der har sagt til Berlingske Nyhedsbureau, at han opfordrer sin borgmester til at holde en pause. Det er først nu, sagen er begyndt at fylde i medierne, og derfor har han ikke anbefalet det før, lyder hans forklaring. Desuden vurderede han ikke, at der var særlig meget substans i anklagerne fra kommunaldirektøren for en måned siden. Sagen afgøres af kommunalbestyrelsen på baggrund af en rapport fra KL, der forventes at komme i næste uge.

- Det fylder så meget i medierne, at vi har sagt til Henrik Rasmussen, at han måske burde tage en pause, indtil vi får de endelige konklusioner fra KL. Det er et vigtigt signal at sende til offentligheden, at borgmesteren lige bør klappe hesten og tage noget ferie, indtil sagen er afgjort, siger Søren Wiborg.

Han understreger samtidig, at de fra kommunens side hverken vil udtrykke tillid eller mistillid til borgmesteren, før KL-rapporten er klar. Men den køber Kenneth Kristensen fra Dansk Folkeparti ikke.

- Det giver ingen mening at kræve ham suspenderet nu. Formålet med en pause må jo være at hindre ham i at lave fiksfakserier i forhold til at forsøge at påvirke undersøgelsen. Det er meningsløst nu, når rapporten kommer i næste uge og sikkert kun mangler et par kommaer på nuværende tidspunkt, siger han.