DF afviser at kommentere prins Henriks beslutning: »Det er meget sjældent, at vi siger sådan, men det gør vi altså hér«

Dansk Folkeparti vil ikke kommentere prins Henriks beslutning om at blive begravet alene. Det er Kongehuset, og det er specielt, begrunder DFs Søren Espersen.

Dansk Folkeparti vil ikke kommentere prins Henriks beslutning om at blive begravet uden dronning Margrethe. »Det er Kongehuset, og det er noget specielt,« forklarer Søren Espersen, DFs næstformand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti er normalt et af de partier i Folketingets, der er mest engageret, når det handler om Kongehuset.

Men i forhold til prins Henriks opsigtsvækkende beslutning om at blive begravet alene uden sin hustru dronning Margrethe, har DFs ledelse valgt ikke at sige ét ord.

»Vi vil simpelthen ikke kommentere det. Det er meget sjældent, at vi siger sådan, men det gør vi altså hér. Det er Kongehuset, og det er noget specielt. Resten må folk selv regne ud,« siger Søren Espersen, DFs næstformand til Berlingske.

Præcis samtidig svarer Pia Kjærsgaard, Folketingets formand og DFs tidligere formand, pr. sms, at hun heller ikke ønsker at kommentere prins Henriks beslutning.

Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, bekræftede torsdag i et interview med BT, at Dronningen er »indforstået« med prins Henriks beslutning om ikke at blive begravet i Roskilde Domkirke, som det ellers har været planlagt.

Kommunikationschefen forklarer prins Henriks beslutning således:

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved af Dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« siger Lene Balleby til BT.

Prins Henrik har selv givet udtryk for sin utilfredshed med, at han ikke er blevet formelt ligestillet med dronning Margrethe og ikke har fået titel af kongegemal.