DF afviser at fastfryse grundskylden

Der er behov for nye ejendomsvurderinger og ikke en fastlåsning af grundskylden, mener Dansk Folkeparti, der er klar med en løsning til de mest økonomisk pressede.

Efter sin mands død flyttede Lilly B. Tang fra Stevns til en villa i Hørsholm Kommune, hvor hun i de kommende tre år kan vente tusindvis af kroner i ekstra udgifter til grundskyld. Foto: Erik Refner
Læs mere
Fold sammen

Et flertal af danskerne vil have sat en stopper for den stigende grundskyld, men de skal ikke regne med hjælp fra Dansk Folkeparti.

Hele 80 procent af DF-vælgerne kræver ifølge en Gallup-måling foretaget for Berlingske Business grundskylden fastslåst på sit nuværende niveau, men gør man det, sker det på et forkert grundlag, erklærer skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

»Udfordringen er, at det er svært at gøre noget ved det på den korte bane, fordi vi har forkerte ejendomsvurderinger. Derfor er vores fokus primært at få nogle ordentlige ejendomsvurderinger. Hvis vi låste grundskylden fast på 2015-niveau, så ville vi jo låse den fast på et forkert niveau, og det er ikke hensigtsmæssigt,« siger han.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Ifølge DF-ordføreren kan det dog blive nødvendigt at finde en løsning til de husejere, som bliver særligt presset af stigningerne i grundskylden. Her kan en indefrysning, som sætter skatterne i bero, være behjælpelig:

»Man kan lave en indefrysning for dem, ligesom man kan med pensionister i dag, så de kan vente med betale grundskylden til den dag, hvor de sælger huset. Det er for at lave en løsning, hvor man ikke bliver presset fra hus og hjem,« siger Dennis Flydtkjær.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Han betegner hele problemstillingen som »en politisk hovedpine«, der skriger på nye ejendomsvurderinger:

»Første prioritet må være, at vi får gjort noget ved vurderingssystemet, og så må vi se, om vi kan få gjort noget ved det andet problem efterfølgende. Det er altså svært at løse det på en fornuftig måde som politiker, når vi ikke har nogen ordentlige vurderinger.«

I alt svarer 77 procent af blå bloks vælgere ifølge målingen, at de går ind for et stop i grundskylden, mens dette gør sig gældende for 52 procent af vælgerne i rød blok.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!