DF-afhopper efter Messerschmidt-møde: Det var spild af tid

Eks-DFeren Rikke Karlsson savner fortsat svar fra Morten Messerschmidt efter en generalforsamling i MELD tirsdag. Messerschmidt forstår ikke kritik.

Rikke Karlsson har forladt Dansk Folkeparti og fungerer nu som løsgænger i Europa-Parlamentet. Fold sammen
Læs mere

Det var med masser af spørgsmål på blokken, at europaparlamentariker Rikke Karlsson tirsdag troppede op til generalforsamling i den EU-politiske alliance MELD.

Alliancen, der består af flere forskellige partier og medlemmer af Europa-Parlamentet fra forskellige EU-lande, har været stridspunktet i en opsigtsvækkende uenighed mellem Rikke Karlsson og hendes nu forhenværende gruppeformand i Dansk Folkeparti, Morten Messerchmidt (DF).

Tirsdag har der været generalforsamling i MELD, men mødet markerede ikke afslutningen på uenighederne.

»Det var overordnet spild af tid. Jeg fik ikke svar på nogle af de spørgsmål, jeg havde,« siger Rikke Karlsson til Berlingske Nyhedsbureau.

Spørgsmålene handler om økonomi.

Rikke Karlssons anke er, at hun ikke har kunnet få indblik i MELDs regnskab for 2014. Af samme grund kunne hun ikke stå inde for alliancens aktiviteter, og det fik hende i begyndelsen af oktober til at træffe den dramatiske beslutning af forlade Dansk Folkeparti.

Men spørgsmålene blev heller ikke adresseret ved tirsdagens generalforsamling, hvor det kun var 2015s regnskab, der blev behandlet.

»Det studser jeg over, for alle må være bekendte med, at jeg er her for at spørge ind til regnskabet 2014, og at jeg gerne vil forelægges regnskabet og se bilagene. Til det svarer Morten (Messerschmidt, red.), at jeg slet ikke var medlem i 2014 og derfor ikke kan se det,« siger Rikke Karlsson.

Dermed introduceres et andet stridspunkt: For de to politikere er nemlig heller ikke enige om, hvorvidt Rikke Karlsson overhovedet har adgang til sidste års regnskab. Karlsson betalte først formelt kontigent til MELD fra 1. januar 2015, og af samme grund kan hun ikke få adgang til regnskabet, lyder det fra Morten Messerschmidt.

»Det svarer til, at jeg bad om at få udleveret Radikale Venstres regnskab for 2012,« siger han og fastslår, at det er den tidligere formand, polakken Jacek Wlosowicz, der skal tage stilling til en sådan forespørgsel.

Messerschmidt, der aktuelt er formand for MELD, fastholder sin undren over kritikken fra den tidligere partifælle.

»Jeg er ked af, hvis hun oplevede mødet som spild af tid. Jeg forsøgte mit bedste for at afklare misforståelser, men som jeg har sagt mange gange, er det ikke mig, der kan svare på spørgsmål om regnskabet for 2014. Det skal hun tale med den tidligere formand om,« siger han og erklærer sig »træt« af fortsat at blive mistænkeliggjort i sagen. Det slipper han dog næppe for lige med det samme, hvis det står til Rikke Karlsson.

»Hvis der ikke er noget at skjule, må det være det letteste i verden at fremlægge de papirer og bilag,« siger hun.

Men hvorfor henvender du ikke bare til den tidligere formand for MELD?

»Jeg kunne godt bruge rigtig meget tid på at ringe rundt til tidligere præsidenter, og så kunne den præsident sende mig videre til den næste præsident. Jeg kunne også købe mig en tolk og tale med de forskellige nationaliter, der er repræsenteret i alliancen, men jeg har nået en grænse for, hvad jeg vil acceptere,« siger Rikke Karlsson.

Den tidligere DFer har skrevet til EU-Parlamentets formand, Martin Schulz, og bedt ham om at gå ind i sagen.