DF ærgrer sig over misset chance for udlændingestramninger

S har indgået et kompromis med regeringen, så udlandsdanskere kan få ægtefællen med hjem. DF undrer sig.

Arkivfoto: Dansk Folkepartis Martin Henriksen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DF ærgrer sig over, at S har opgivet krav om danskkundskaber for ægtefæller til udlandsdanskere og udenlandske arbejdstagere, som de to partier ellers var enige om at stille.

Kravet skulle stilles, lød det fra de to partier, i forbindelse med, at regeringen ville gøre det muligt for højtlønnede udlandsdanskere at få en udenlandsk ægtefælle med hjem til Danmark.

Men Socialdemokratiet, der ellers var kritisk over for regeringens forslag, har opgivet kravet. Til gengæld er der blevet sat udløbsdato på loven. Senest næste sommer skal reglerne være lavet om igen, er aftalen.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører havde set forlaget om udlandsdanskerne som en chance for at stramme de danske udlændingeregler yderligere en tand. Men det bliver der altså ikke noget af.

»Det bryder jeg mig ikke om. Vi havde en forståelse af, at S ville stemme for et ændringsforslag, så vi kunne bringe regeringen i mindretal og derved få gennemført nogle udlændingestramninger,« siger Martin Henriksen.

»Så det undrer os. Og det undrer os også i forhold til udlandsdanskerne. Kompromisset hjælper jo ikke udlandsdanskere. Det gør bare, at den ordning, der skal hjælpe udlandsdanskere, udløber på et tidspunkt.«

Med regeringens forslag vil udlandsdanskere, der vender hjem til en løn på mindst 408.000 kroner årligt, kunne få deres udenlandske ægtefæller med til Danmark.