DF: Advarselsbrev til forsvarsministeren skal tages alvorligt

Et to siders langt brev til forsvarsministeren advarer mod et tyndslidt forsvar. Brevet skal tages meget alvorligt, mener DF.

ARKIVFOTO af general Knud Bartels. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETRAS MALUKAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vores forsvar er ikke godt nok.«

Så kontant er meldingen fra forsvarsordfører for Dansk Folkeparti, Marie Krarup (DF), efter den netop afgåede formand for NATOs militærkomité og general, Knud Bartels, i et brev til forsvarsminister Carl Holst (V) udtrykker bekymring for Danmarks forsvar og fremtidige rolle i NATO.

Her kommer generalen blandt andet ind på, at de seneste nedskæringer i forsvaret har haft alvorlige konsekvenser for vores materielle kapacitet i NATO.

Og den opsigtsvækkende advarsel fra general Knud Bartels skal tages meget alvorligt, mener Marie Krarup

»Det er en mand, som udtaler sig med stor ekspertise. Det er et problem, hvis vi ikke er i stand til at forsvare vores eget territorium, og det kan vi kun, hvis vores allierede tror på os. Der er en nødvendighed at overbevise de andre NATO-lande om, at vi gør noget ved problemstillingen,« siger hun og påpeger, at Dansk Folkeparti har foreslået at investere én milliard kroner om året frem til 2017, hvor et nyt forsvarsforlig skal forhandles på plads.

Investeringen skal være et skridt på vejen i vores forpligtelser over for NATO.

»Forsvaret skal på længere sigt op på de to procent af vores bruttonationalprodukt, som vi har lovet NATO. Det er der ingen tvivl om,« siger hun.

Danmark sat sig en svær situation, hvor det seneste forsvarsforlig har resulteret i massive besparelser, mener Marie Krarup.

»Det største problem er, at vi ikke er i stand til at forsvare vores eget territorium. Problemet er, at vores forsvar er så tyndslidt, fordi vi har beskåret kapaciteten bort. Vi kan ikke længere værne om vores egen sikkerhed. Det er et kæmpestort problem,« siger hun.

Mens de Konservative har bakket op om investeringer i forsvaret, afviser både Enhedslisten og Alternativet, at forsvaret skal tilføres flere midler.