DF åbne over for flere penge til PET

Justitsministeren er klar til give PET flere beføjelser efter terrorangrebet i Paris. Dansk Folkeparti er positive, men opfordrer dog til at holde hovedet koldt.

Foto: Claus Bech. Peter Skaarup (DF).
Læs mere
Fold sammen

Dansk Folkeparti er åbne over for at give Politiets Efterretningstjeneste (PET) flere penge i kølvandet på de seneste dages blodige begivenheder i Frankrig.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) er klar til at give politi og efterretningstjenester flere beføjelser til kampen mod terror, og det er Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), som udgangspunkt positiv over for.

»Jeg synes, det er vigtigt, at man gennemgår beredskabet og de muligheder, PET har for at afsløre tilsvarende ekstremistiske grupper i Danmark. På den måde kan vi se på, om der er brug for flere penge. Og jeg kunne sagtens forestille mig, at PET har brug for flere penge til overvågning og aktioner rettet specielt mod ekstreme miljøer,« siger han.

Onsdagens terrorangreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris kostede 12 personer livet og blev udført af to franskfødte, muslimske brødre, Chérif og Said Kouachi, der havde rødder i det ekstremistiske miljø.

Flere eksperter har peget på, at Danmark kan være mål for et lignende terrorangreb, og PET vurderer da også, at der er en »alvorlig terrortrussel« mod Danmark.

Derfor mener Peter Skaarup, at det er helt oplagt at gennemgå det danske beredskab, så det kan gøres klart, om der er brug for flere midler.

»I den nuværende situation er både politiet og PET hårdt spændt for, for de skal konstant være opmærksomme på trusselsniveauet mod Danmark. Og vi må jo nok regne med, at det er noget, de skal være på længere sigt. Derfor ser jeg grund til, at man giver PET flere ressourcer. Vi skal bare først og fremmest høre PET selv, hvor det er, man nødvendigvis må sætte ekstra ind,« siger DF-ordføreren.

PET selv oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at man ikke har nogen kommentarer til udmeldingerne fra politikerne.

Peter Skaarup er udmærket klar over, at PET aldrig vil stå frem med krav i offentligheden, men han er klar til en politisk drøftelse af, hvad der er brug for.

Han advarer dog mod at gå for hurtigt til værks i kølvandet på de seneste dages voldsomme begivenheder i Frankrig.

»Jeg er åben over for at se på, om PET skal have flere ressourcer, men vi skal selvfølgelig holde hovedet koldt. Vi skal have is i maven og sikre, at vi ikke overreagerer på nogen måde,« siger Peter Skaarup.

Justitsminister Mette Frederiksen siger til DR Nyheder, at »hvis PET har behov for flere ressourcer, så skal de selvfølgelig have det«.