Detroniseret S-borgmester håber på at fortsætte

Erik Christensen håber, at Venstre vil give ham mulighed for at fortsætte som borgmester i Nyborg, selv om en af hans socialdemokratiske partifæller er skiftet til blå blok.

Der er vild forvirring om borgmesterposten i Nyborg Kommune, efter det socialdemokratiske byrådsmedlem Jan Reimer Christiansen fredag morgen meddelte, at han skifter til Venstre og dermed tipper magtfordelingen i byrådet.

Jan Reimer Christiansen oplyser til Fyens Stiftstidende, at han vil pege på Kenneth Muhs (V) som borgmester i stedet for Erik Christensen (S). Men Kenneth Muhs vil ikke kommentere det opsigtsvækkende partiskifte, og den siddende borgmester har derfor ikke opgivet at få endnu fire år med kæde om halsen.

Erik Christensen fortæller til fyens.dk, at han er klar med et godt tilbud til Venstre.

»Hvis Venstre vælger at holde fast i mig som borgmester, så er vi indstillede på at genåbne den konstitueringsaftale, som Venstre har skrevet under på, og se, om der er ting, der kan reguleres. Og det vil Venstre overveje til i morgen,« siger han.

Hvis Venstre omvendt vælger at vælte borgmesteren, kan partiet se frem til fire år med et splittet byråd.

»Partierne i den røde blok har sagt til Venstre, at såfremt Venstre vælger at benytte en overløber til at desavouere vælgernes afgørelse den 19. november, så ønsker vi ikke at indgå i konstitueringsforhandlingerne,« siger Erik Christensen til fyens.dk.

Netavisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kenneth Muhs.