»Det ville overhovedet ikke have rykket noget i min familie«

At skære i børnechecken vil skade integrationen, mener Ahmad Mahmoud, der er opvokset i Askerød og har skrevet bogen ‘Sort Land’. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere

Et liv på offentlig forsørgelse, børnevold og machoidealer. I bogen ‘Sort Land’ gør Ahmad Mahmoud op med sin barndom i vestegnsghettoen Askerød. Men trods det faktum, at mange liv i ghettoen er finansieret af den danske velfærdsstat, så mener han ikke, det vil hjælpe at skære i folks ydelser. Tværtimod.

»Det vil skade integrationen af flere grunde. Den vigtigste er, at det vil gå ud over børnene, som faktisk ikke vil kunne følge med i den danske kulturelle norm. Der bliver ikke råd til fødselsdagsfest eller det tøj, som de danske børn går med. Der bliver heller ikke råd til smartphone, bærbar computer eller iPad. Jeg ved godt, det lyder meget materialistisk, men sådan er børnekulturen faktisk i dag,« siger Ahmad Mahmoud, som selv oplevede, hvordan man hurtigt bliver ekskluderet fra fællesskabet uden det rigtige legetøj.
»Da jeg var barn, havde vi ikke råd til en Playstation, og derfor følte jeg mig udenfor i forhold til de andre børn. Jeg kunne ikke være med i den leg, som de snakkede om, fordi de spillede Playstation. Jeg kunne ikke tale med om det og stod derfor udenfor,« uddyber han.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kalder det uretfærdigt, at indvandrere i dag kan få børnecheck for mange børn. Men Ahmad Mahmoud tror heller ikke, at det det nye børneloft vil ændre noget.

»Det ville overhovedet ikke have rykket noget i min familie. Vi er syv søskende. De fleste af mine søskende har fået to-tre børn, mens min ældste storebror har fået seks piger. Den eneste grund til, at han har fået så mange børn, er, at han gerne vil have en dreng. Det er kønsfaktoren. Det er kun et ændret kulturelt syn, der kan ændre hans opfattelse – at det ikke kun er manden, der kan føre familiens arv videre, og at det ikke er mere ærefuldt at få drenge,« siger han og påpeger, at der skal andre tiltag til end lovgivning for at ændre kulturen.

»Man bør oprette nogle pleje- eller mentorfamilier, som hjælper de ressourcesvage familier. Det vil give dem en menneskelig kontakt og vise dem aspekterne ved en dansk en familie; at man for eksempel ikke slår sine børn som en del af opdragelsen. Vi bliver nødt til at tænke i praktiske løsninger, der giver hele familien værktøjer til at fungere i Danmark, i stedet for at gøre dem fattigere,« siger Ahmad Mahmoud.

Læs også vores interview med skatteminister Karsten Lauritzen:

Og vores artikel om Krakas analyse af lovforslaget: