»Det undrer mig, at det kunne ske for ham«

Grundig, ærlig og arbejdsom er nogle af de positive tillægsord, som kendetegner Københavns socialborgmester Mikkel Warming, hvis man spørger politiske med- og modspillere i Borgerrepræsentationen i København. Derfor undrer det dem, at Warming kunne fejle så meget i sagen om bostedet Tokanten.

Socialborgmester i Københavns Kommune, Mikkel Wamming (Enh.) holdt i går aftes et pressemøde om forholdene på bostedet Tokanten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen/Scanpix

At der skulle gå otte måneder før socialborgmester Mikkel Warming (Enh.) valgte at følge op på sagen om bostedet Tokanten skyldes hverken sløseri, ligegyldighed eller manglende interesse for socialt udsatte, hvis man spørger folk, der har arbejdet tæt sammen med Mikkel Warming.

Politiske med- og modspillere på Københavns Rådhus beskriver ham som en politiker, der kender sagerne til bunds, og så godt som aldrig misser en detalje.

»Han er meget grundig, og han har en stor faglig stolthed. Det er der ingen tvivl om – at han sætter sig meget ind i tingene. Derfor kan jeg slet ikke forstå, at han på den måde kan udvise en sådan mangel på situationsfornemmelse og rettidig omhu i forhold til sin rolle som politiker,« siger medlem af socialudvalget i borgerrepræsentationen, Peter Schlüter (K), som ellers har været en af de skarpeste kritikere af Mikkel Warmings håndtering af sagen om bostedet Tokanten.

»Den bedre halvdel«
Heller ikke i borgmesterens egen lejr i socialudvalget kan man forstå, hvordan det kunne gå til, at den arbejdsomme Warming i den grad kunne fejle.

»Han er bedre at samarbejde med end andre politikere, fordi man kan stole mere på ham, end man kan på andre politikere. Derfor er det også en større skuffelse, at han har været så dårlig til at informere i denne sag,« siger det socialdemokratiske BR-medlem Thor Buch Grønlykke, der dog ikke ligefrem vil karakterisere ham som en tillidsvækkende person.

»Sådan ville jeg ikke sige det. Men han hører ikke til i den mindst ærlige del af spekteret over politikere. Sådan vil jeg sige det. Han hører til den bedre halvdel.«

Mikkel Warming blev socialborgmester i 2005, men har været medlem af borgerræpresentationen i over 10 år. Inden borgmesterposten kom i hus har han sideløbende arbejdet som sekretær for det tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten Pernille Rosenkrantz-Theill:

»Jeg er sådan en, der smider alt væk og glemmer ting. Mikkel er sådan én, der altid husker det. Der har aldrig været et stykke papir, han har glemt, aldrig en sag, der er glippet, aldrig en relevant artikel, som han har overset.«