Det siger Løkke om danskere der skammer sig

Kritiserer du Danmark i udenlandske medier, tilsidesætter du borgerpligten over for fædrelandet, mener Løkke.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han søndag gav sin grundlovstale på traktørstedet Herthadalen i Lejre ved Roskilde. Scanpix/Marie Hald Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

lejre. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) langer i sin grundlovstale hårdt ud efter danskere, der som filminstruktøren Thomas Vinterberg er gået i udenlandske medier med et budskab om, at de "skammer sig" over Danmarks udlændingepolitik.

Læs her, hvad Lars Løkke Rasmussen siger om emnet i sin grundlovstale:

- Der er intet forkert i at være stolt af sit fædreland. At være taknemmelig for at være født i Danmark. At ranke ryggen ved tanken om det, vi sammen har gjort og andre før os. Dem vi står på skuldrene af.

- Det er ikke snæversynet eller indskrænket at elske sit fædreland og at ville passe på det. For mig at se er det nærmest en borgerpligt.

- I den seneste tid har der været eksempler på danskere, der har sat den borgerpligt til side. Og som har tegnet et vrangbillede af dansk politik, som i parentes bemærket jo støttes af et bredt flertal i Folketinget, i håbet om at sværte Danmarks gode ry og rygte i internationale medier.

- Jeg forstår godt, at ikke alle er enige i regeringens politik. Vi ser alle sammen forskelligt på verden, og det hele handler om at finde en balance.

- Den balance mellem hensynet til at hjælpe andre og passe på os selv, synes jeg, at regeringen har fundet, mens andre gerne ser en anden balance. Det respekterer jeg alt sammen. Og det er heldigvis ingen borgerpligt at elske regeringen.

- Men pligten over for sit fædreland, den er der. Derfor synes jeg, at det er mærkeligt, når nogen har haft travlt med at sige, at de skammer sig over at være danske. Jeg forstår ikke, hvis ens ringeagt over for regeringen er så stor, at den overstiger kærligheden til deres hjemland.

Kilde: Lars Løkke Rasmussens grundlovstale

/ritzau/