»Det her er jo større, end at en eller anden grænsebom i Rødby vil hjælpe på det«

Dansk Folkeparti vil straks lukke de danske grænser, efter flygtningestrømmen mod EU søndag nåede til Danmark. Men det er naivt at tro, at det løser nogen problemer, lyder det fra SF.

Flygtninge ankommer til Rødby fra Tyskland søndag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nytter ingenting at plastre grænserne til med røde og hvide grænsebomme, som Dansk Folkeparti kræver, efter 170 flygtninge søndag eftermiddag har krydset den danske grænse ved Rødby.

Det siger integrationsordfører for SF, Jacob Mark (SF), som kalder det en »automatreaktion« fra Dansk Folkeparti og siger, at de er ude efter »billige point«.

»Det her er jo større, end at en eller anden grænsebom i Rødby vil hjælpe på det,« siger Jacob Mark til Berlingske Nyhedsbureau.

»I SF mener vi, at vi skal have indført intelligent grænsekontrol, og at vi skal have styrket det internationale politisamarbejde. Hvis man reelt tror på, at man bare kan sætte bomme op, er det meget naivt. Vi skal lave nogle bedre løsninger,« siger han.

Søndag aften skrev Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), på Facebook, at han vil have regeringen til at træde i karakter og indføre grænsekontrol med det samme.

»Det er jo et rigtig flot billede, at Dansk Folkeparti tegner, når de siger, at vi kan slå grænsebommene ned. Men vi har jo ikke nogen grænsebomme. Og selv hvis vi havde dem, så vil flygtninge bare finde andre veje ind,« siger Jacob Mark.

Danmark har indtil nu været forholdsvis upåvirkede af den strøm af flygtninge, der er kommet til Europa fra Mellemøsten.

Lørdag valgte Østrig og Tyskland dog at åbne deres grænser mod Ungarn, hvilket har fået flere tusinde flygtninge til at søge vestpå og nordpå.

Søndag aften registrerede Syd- og Sønderjyllands Politi og Fyns Politi i alt op mod 60 migranter og flygtninge, der er ankommet til Danmark med tog, udover de cirka 170 som søndag eftermiddag var ankommet til Rødby med færge.