Det har Søren Gade sagt om sin rolle i lækagesagen

Tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) har gang på gang afvist, at han har haft noget som helst at gøre med lækagesagen. Læs, hvad han tidligere har sagt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eks-forsvarsminister Søren Gade fastholdt i går over for Dagbladet Holstebro, at han ikke har spillet nogen som helst rolle i lækagen af oplysningerne om, at der tilbage i april 2007 blev sendt jægersoldater til Irak for at forbedre sikkerheden for de udstationerede danske tropper i landet.

Dette ligger i tråd med hvad eks-ministeren tidligere har fortalt i sagen, efter det kom frem at oplysningerne om, at der blev sendt jægersoldater til Irak blev lækket. Både i pressen og over for Folketinget, afviser han at have lækket oplysninger eller snakket med journalist Rasmus Tantholdt om sagen.

– Jeg kan ikke bekræfte, at der er nogen som helst på vej til Irak, men jeg kan bekræfte, at både irakerne, danskerne og briterne gør en stor fælles indsats for at få has på de elementer, der beskyder de danske og britiske soldater dag og nat, sagde Søren Gade til Berlingske Tidende 27. april 2007, efter den første historie om, at der er jægersoldater på vej til Irak, kom frem.

- Jeg kan garantere, at der ikke er kommet noget læk fra mig under turen til Basra, men jeg kan ikke garantere, om man har fået oplysninger på den tur, siger Søren Gade ved et åbent samråd om lækagesagen 10. februar 2010.

- Hvis hr. Holger K. Nielsen insinuerer, at jeg skal have siddet i en samtale med TV 2's journalist og sagt: Nu skal du høre, der er udsendelse af specialstyrker i løbet af 24 timer, så kan jeg sige, at det har ikke fundet sted, siger Søren Gade ved samrådet.

- Der er læk i forbindelse med Udenrigspolitisk Nævns møder. Det er ikke noget, jeg tror. Det er noget, jeg ved. Og hvis man får politiet til at undersøge hver eneste, så er man også fri for, at vi sidder i en situation som i dag, hvor vi hver især har vores konspirationsteorier og mistanker til hinanden, siger Søren Gade ifølge Ritzau 10. februar 2010.

- Vi vurderede, der var minimale chancer for at finde lækken. Vi har ikke fået yderlige oplysninger siden, men hvis nogen har informationer, så synes jeg, de skal fremlægge dem, siger Søren Gade ifølge Newspaq, efter ministeren har afvist at sætte en intern undersøgelse i gang om lækken.