»Det gør ikke sagen ulovlig, at det er godt for Viborg FF«

Afgående Viborg-borgmester var fuldt bevidst om, at millionindskuddet i Viborg FF var godt for den lokale fodboldklub.

Pressemøde med Det Konservative Folkepartis leder Søren Pape Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om Energi Viborgs køb af Viborg FFs stadionnavn stjal dagsordenen, da Søren Pape Poulsen (K) stod i spidsen for sit første sommergruppemøde som formand for de Konservative.

Flankeret af partiets nye politiske ordfører, Lene Espersen (K), og forsvars- og retsordfører Tom Behnke (K) blev den afgående Viborg-borgmester bedt om at forholde sig til nye oplysninger om, at dårlig økonomi fodboldklubben var baggrund for, at et flertal i Viborgs byråd besluttede, at det kommunalt ejede Energi Viborg skulle købe stadionnavnet for 3,25 millioner kroner.

Søren Pape Poulsen afviser, at der var tale om den slags støtte, men kan ikke se det odiøse i, at aftalen var god for den lokale fodboldklub.

»Det gør ikke sagen ulovlig, at det er godt for Viborg FF. Jeg er glad i hjertet over, at det også er godt for Viborg FF,« siger Søren Pape Poulsen.

Vurderingen fra Viborgs byråd var ifølge Søren Pape Poulsen, der sad ved bordenden på rådhuset, da beslutningen blev taget, at investeringen var god for Energi Viborg.

»Når vi køber en vare, så skal vi have den værdi (som den er værd, red.),« siger Søren Pape Poulsen.

Og den værdi var markedsføring, fastholder den konservative leder. Og derfor var der ifølge den afgående borgmester ikke tale om ulovlig støtte, som Statsforvaltningen ellers har stemplet det som.

Kunne man så ikke have konstateret, at investeringen ikke var helt efter bogen, inden pengene blev overført fra det kommunalt ejede selskab til Viborg FF. Nej, mener Søren Pape Poulsen.

»Man kan ikke spørge Statsforvaltningen på forhånd. Så vil de sige, at der bliver taget stilling til det efterfølgende,« siger han.

Og der var ifølge borgmesteren ingen embedsmænd i Viborg Kommune, der råbte vagt i gevær

»Hvis embedsmændene havde vurderet det ulovligt, så skulle de have sagt det. Det gjorde de ikke,« siger Søren Pape Poulsen og pointerer, at han og resten af byrådet har taget Statsforvaltningens afgørelse til efterretning.

»Vi gør det ikke igen. Det er klart. Når Statsforvaltningen siger, at det er ulovligt, så er det sådan«.