»Det er uudholdeligt at følge det politiske spil«

Hverdagen på Christiansborg handler mere om at skabe splid og finde fejl hos de politiske modstandere end om at lave resultater. To markante folketingspolitikere sender hård afskedssalut i interview.

Eyvind Vesselboe (V) og Ole Sohn (S). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til sammen deler de to politikere mere end 30 års erfaring fra Folketinget. Og begge har de allerede gjort det klart, at de ikke genopstiller, når det atter bliver valgtid.

Derfor kan Venstres Eyvind Vesselbo og Socialdemokraternes Ole Sohn tale mere frit fra leveren om deres syn på det danske demokrati og hverdagen på Christiansborgs gange.

Og det gjorde de to politikere, da de mandag aften gæstede Deadline-studiet på DR2 med en skarptskåret melding om, at den demokratiske debat og hverdagen i Folketinget har set bedre tider.

Ifølge Eyvind Vesselbo er det »blevet den dominerende kultur i folketingssalen«, at man forsøger at genere sine politiske modstandere, og »det dræber den politiske debat«.

»Det er uudholdeligt at følge det politiske spil, for det fører ikke til et bedre samfund. Jeg synes, det er en hån over for danskerne, at det foregår på den måde,« sagde Vesselbo i interviewet mandag aften.

Så kommer man selv med tilsvarende forslag

Ole Sohn påpegede, at udviklingen er gået i den forkerte retning.

»Når man lytter til debatterne i Folketinget, så er der ingen debatter, der har til formål at tale en sag op og finde en fælles løsning. Det eksisterer ikke i dag. Det gør kun at nedgøre hinanden og finde fejlene.«

Du kan se hele interviewet med de to politikere på DRs hjemmeside her. Det begynder 11 minutter og 29 sekunder inde i udsendelsen.

Løkke: Vesselboe har en pointe

Eyvind Vesselbo, der for nyligt så tilbage på sin politiske karriere i et længere interview i Berlingske, og Ole Sohn er ikke alene med deres kritik af de folkevalgte.

I sidste måned var Venstres Birthe Rønn Hornbech på banen med markant kritik af de danske politikere. Det skete i en kronik i Politiken:

»Christiansborg er blevet et kloster, hvor tidebønnerne er erstattet af mediernes nyhedsudsendelser, som det drejer sig om at have en hovedrolle i. Folkestyrets repræsentanter er blevet mere optaget af at være mediepersoner end at være optaget af de mennesker, de repræsenterer,« skrev hun.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, så i øvrigt også med mandag aften, da hans partifælle var i Deadline-studiet.

På Facebook skrev han i den forbindelse, at Eyvind Vesselbo og Ole Sohn »desværre« har en pointe.

Ejvind Vesselbo og Ole Sohn revser lige nu i Deadline den politiske debat - og de har (desværre) en pointe. Form står...

Posted by Lars Løkke Rasmussen on 27. april 2015