»Det er tvangen og det kvindeundertrykkende, der er min bekymring«

Blåstemplingen af det franske forbud mod at tildække ansigtet er noteret hos de Konservative, der dog ikke har planer om at tage partiets tidligere forslag om et burka-forbud op igen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med argumentet om at burka og niqab er kvindeundertrykkende, forsøgte de Konservative i 2009 at forbyde de religiøse beklædningsgenstande. Men der er ingen konservative planer om at lancere det forslag igen.

Heller ikke selv om menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg netop har blåstemplet en fransk lov, der blandt andet forbyder niqab og burka i det offentlige rum.

»Jeg mener ikke, det er så udbredt et problem i Danmark, at vi behøver at tage konkrete initiativer her og nu,« siger Tom Behnke (K), der blandt andet er menneskerettigheds- og integrationsordfører for de Konservative.

Men Tom Behnke har noteret sig, at menneskerettighedsdomstolen tirsdag sagde god for det stykke franske lovgivning, der forbyder borgerne offentligt at tildække ansigtet, hvilket blandt andet gør det umuligt at bære burka og niqab.

»Nu har vi menneskerettighedsdomstolens ord for, at der rent faktisk godt kan finde regulering sted. Hvis det bliver et problem, så er det jo godt, at menneskerettighedsdomstolen siger, at der godt kan finde en regulering sted,« siger Tom Behnke og understreger, at han og de Konservative ikke har noget imod hverken burka eller niqab - så længe de ikke er tvunget ned over hovedet på bæreren af beklædningsgenstanden.

»Hvis nogen frivilligt vil klæde sig på den ene eller anden måde, så generer det ikke mig. Det er tvangen og det kvindeundertrykkende, der er min bekymring,« siger Tom Behnke.