»Det er trist, at man ikke kan støtte en god sag uden at skulle kritiseres for ikke at løse resten af verdens problemer«

Jøderne skal fortsat kunne færdes frit i overalt i Danmark, skriver Rasmus Jarlov.

Rasmus Jarlov, leder af de Konservative i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix 2014
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den yderste venstrefløj har gjort sit bedste for at miskreditere den sympatimarch, som vi i dag gennemfører for at vise, at jøder skal kunne færdes frit overalt i det danske samfund uden at frygte for deres sikkerhed. Enhedslistens Morten Kabell kaldte det forleden i P4 for »muslimbashing«, fordi vi går igennem Nørrebro, hvor der bor mange muslimer. Kabell synes, det er urimeligt at sætte fingeren på jødehadets epicentrum, som unægteligt er de arabiske miljøer i Danmark.

Kritikerne har haft travlt med at påpege, at jeg ikke har kastet mig med samme ildhu ind i kampen for muslimers rettigheder. Det er trist, at man ikke kan støtte en god sag uden at skulle kritiseres for ikke at løse resten af verdens problemer, og det er et svigt ikke at anerkende, at jødernes situation kræver særlig opmærksomhed.

Andre minoriteter oplever også diskrimination. Det må alle tage afstand fra. Men jøderne er i øjeblikket ekstra trængt. Antallet af episoder med chikane, overfald og lignende er desværre eksploderet. Jøderne kan ikke bruge folkeskolen i visse københavnske bydele, fordi deres børn bliver mobbet ud, og de skal ofte have politibeskyttelse. De er den eneste etniske eller religiøse minoritet, som er nødt til at skjule deres identitet, når de går på gaden af frygt for deres sikkerhed. Så slem er situationen heldigvis langtfra for muslimer i Danmark.

Jødehadet drives af den voldsomme debat om Gaza-aktionen. Det er helt urimeligt, at danske jøder skal angribes pga. en konflikt i Mellem­østen. Der er også mange andre konflikter i verden. Nogle af dem er langt værre end den i Gaza. Men man ser heldigvis ikke ukrainere angribe russere i Danmark. Man ser heller ikke irakere angribe hinanden. Selv kurderne, som er talrigt tilstede i Danmark, holder sig i ro her i landet på trods af, at deres folk i øjeblikket er udsat for et decideret folkemord. Palæstinensere og andre arabere er også nødt til at acceptere, at konflikter i udlandet ikke skal overføres til de danske gader og føre til overfald på grupper her i landet.

Jøderne har boet i Danmark i 400 år. Uanset, hvad man mener om Gaza, så er det ikke de danske jøders skyld. De har altid levet i fred med resten af den danske befolkning. De har aldrig generet nogen, men altid været et positivt bidrag til vores land. Man har aldrig hørt om, at voldelige jøder har angrebet andre befolkningsgrupper.

Et angreb på jøderne er et angreb på Danmark. Folk, der mener, at de skal bestemme, hvor jøder må færdes, skal konfronteres og have at vide, at sådan spiller klaveret ikke. Derfor går vi i dag gennem Nørrebro, hvor det desværre er et faktum, at der findes miljøer, som er efter jøderne. Det burde alle, der vil påstå at være på de svages side, bakke op om.

Jeg kan hilse fra det jødiske miljø og sige, at de er glade for alle, der bakker dem op. Alle opfordres til komme kl. 11 ved Nørrebro Station, hvorfra marchen starter.