»Det er sgu da ikke filmen, der er problemet«

Manden bag den omdiskuterede valgvideo Voteman er skuffet over reaktionerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Faktum er, at kun 30 procent af førstegangsstemmerne har tænkt sig at stemme til EU-parlamentsvalget. Det er det, der er krisen. Det er sgu da ikke filmen.«

Sådan siger tegneseriemageren Thomas Thorhauge, der har været med til at lave videoen med Voteman, til Politiken.

Han er meget overrasket over de mange negative reaktioner, og ikke mindst ærgerlig over, at Folketinget har valgt at fjerne Voteman fra nettet. I videoen har den muskuløse Voteman sex med et helt harem af kvinder, og han tæver løs på diverse hipstere for at få dem til at stemme til europaparlamentsvalget.

Den kontroversielle valgvideo, der var målrettet de helt unge vælgere, er blevet fjernet, efter at flere partier har kritiseret den voldsomt for at være kvindenedladende og upassende.

Blandt andre har Liberal Alliances leder Anders Samuelsen (LA) udtalt, at det er noget af det mest platte og nedladende, han nogensinde har set, og at han slet ikke kan forstå, at man bruger porno, afrevede hoveder og lussinger som argument for, at folk skal gå ned og stemme.

Thomas Thorhauge er mest overrasket over, at det især er de mange sexscener og ikke den brutale vold, der bliver langet ud efter.

»Det virker som om, de fleste havde været tilfredse, hvis vi havde taget sexscenerne ud. Det er typisk ligestillingsordførere og Dansk Kvindesamfund, der har taget anstød af kvindesynet. Men det er da lidt mærkeligt, at et frivilligt blowjob åbenbart er værre end vold. Ironisk nok kunne filmen sagtens have fungeret uden sex, men volden kan man ikke tage ud, for så dør vittigheden,« siger han til Poliken.

Udover Thorhauge har instruktør Jan Rahbek og EU-Oplysningen i Folketinget været med til at producere filmen.