»Det er på tide, de handler«

Efterlønnen er det mest betydningsfulde område at reformere for at redde velfærden, siger økonomisk vismand.

Venstres annonce med Lars Løkke Rasmussen. Du kan se den i fuldt format her. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Løkke Rasmussen forbereder i dag danskerne på reformer i 2011 i Venstres annoncekampagner i de store dagblade.

Statsministeren vil  angiveligt opfordre partierne bag velfærdsforliget til at lave en mere ambitiøs reform af efterlønnen, når han holder sin nytårstale 1. januar. 

Og netop efterlønnen er det helt rigtige sted at gribe ind, hvis vi skal sikre velfærden i Danmark, mener økonomisk vismand og professor ved Økonomisk Institut ved Københavns Universitet, Claus Thustrup Kreiner.

Thomas Larsen: Løkke i historisk satsning

- Efterlønnen er et af de mest hensigtsmæssige redskaber at gribe fat i, og vi ser gerne, at man hurtigst muligt kommer i gang med at regulere den, siger han.

Hvert år koster efterlønnen det danske samfund 18 milliarder kroner, og i perioden 2008-2018 vil vi blive 250.000 flere, der skal forsørges, mens vi samtidig bliver 100.000 færre til at forsørge. 

Din mening: Er det klogt af Løkke at gå til valg på efterlønnen?

Ifølge Claus Thustrup Kreiner kan der hentes mange penge til velfærden i efterlønnen, mens vi samtidig kan sikre, at flere bliver på arbejdsmarkedet i længere tid.

- Der er ikke ret mange andre alternativer, hvis vi vil sikre velfærden og beskæftigelsen på arbejdsmarkedet. Politikerne har gjort noget på området, men de har ikke gjort nok, og det er på tide, de handler, siger han.