»Det er ikke ovre, før blondinen har stillet stiletterne«

Socialdemokraterne er bagud på point, men S-leder Helle Thorning-Schmidt forsætter kampen, siger hun på partiets kongres i Aalborg.

Formand og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) taler til på Socialdemokraternes 3-dages kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det første år har ikke været let. Sådan lyder erkendelsen fra Socialdemokraternes leder, statsminister Helle Thorning-Schmidt, ved Socialdemokraternes årlige kongres, der fredag er skudt i gang i Aalborg.

Den socialdemokratisk ledede regering har det første år på magten gjort en forskel, men for få danskere har opdaget det, lyder det fra S-lederen.

- Ja, vi har haft travlt. Ja, vi har gjort en forskel. Men let har det ikke været. Og vi er mange, der er rigtig ærgerlige over, at vi ikke har fået flere med på, at vi er ved at gøre Danmark mere robust, dygtigere, mere solidarisk og grønnere, siger Helle Thorning-Schmidt, der understreger, at regeringen på trods af kritik og modvind har sendt Danmark afsted mod nye horisonter.

- Når røgen lægger sig. Når resultatlisten gøres op, så kan alle vi, der er samlet her i dag se tilbage på et år, hvor Danmark slog ind på en ny kurs, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt, der, siden hun overtog magten sidste år, har været tynget af dårlige meningsmålinger, har da heller ikke tænkt sig at opgive kampen. Hun er klar til at fortsætte og tage øretæverne - fra de borgerlige, der mener, at Socialdemokraterne er ræverøde, og fra Enhedslisten, der mener, at de er for blå, siger hun fra talerstolen.

Helle Thorning-Schmidt erkender dog, at regeringen efter det første år er bagud på point.

- Men husk nu på: It ain´t over till the fat lady sings, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer - til stor latter og klapsalver fra de mere end 800 delegerede:

- Og tro mig: Det er ikke ovre, før blondinen har stillet stiletterne, siger Thorning.

- Vi står tidligt op om morgen til den tilsyneladende tidløse og endeløse debat om, hvad Socialdemokraternes projekt er, til trods for at vi hver dag i over 140 år har knoklet for fremskridt og retfærdighed for almindelige mennesker. Hvor svært kan det være. Og vi går i seng hver eneste aften med bevidstheden om, at vi med Poul Nyrups ord altid kan gøre det lidt bedre, siger Helle Thorning-Schmidt.

I talen takker hun også de øvrige regeringspartier.

- Vi er tre forskellige partier. Vi kommer tre steder fra. Men vores tro på Danmark og danskerne binder os sammen. Det er første gang, vi danner en fælles regering. Og jeg vil gerne sige tak for vores samarbejde. Vi opnår mere sammen, end vi kan hver især. I fællesskab træffer vi de rigtige beslutninger for Danmark, siger hun.

Socialdemokraternes kongres fortsætter frem til søndag. Cirka 864 delegerede deltager i kongressen.