»Det er halvhjertet, Carl Holst«

Hvis forsvarsministeren virkelig mener, at han har begået en fejl i den omstridte eftervederlag-sag, skal han betale hele beløbet tilbage, lyder det fra Enhedslisten.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter forsvarsminister Carls Holst (V) er gået med til at betale dele af sit eftervederlag fra sin tid som regionrådsformand tilbage, retter retsordfører for Enhedslisten Pernille Skipper (Ø) nu skarp kritik mod både Carl Holst og Venstre.

I Pernille Skippers optik har ministeren givet efter for presset, og har altså ikke indset, at det er urimeligt at modtage dobbeltløn.

»Hvis han virkelig mente det, så burde han aflevere det hele tilbage. Først der har han helt rene hænder,« lyder det fra retsordføreren.

Hun kalder forsvarsministerens forsøg på at viske tavlen ren for »halvhjertet«, men glæder sig over, at noget af eftervederlaget bliver tilbagebetalt. Det er et skridt i den rigtige retning, påpeger hun.

For at undgå lignende sager i fremtiden fremsætter Enhedslisten et beslutningsforslag i Folketinget, som skal forhindre ministre i at få dobbeltløn. For Carl Holst har handlet inden for reglerne, indrømmer Pernille Skipper:

»Han må blive ved med at modtage pengene, hvis han vil. Omvendt er det helt tydeligt et hul i loven. Hvis han for eksempel var blevet borgmester i stedet for minister, så kunne han ikke få pengene. Det er et udtryk for grådighed at udnytte sådan et hul i lovgivningen,« siger hun.

Derfor håber retsordføreren også, at Carl Holst og Venstre vil stemme for Enhedslistens forslag om at få dækket hullet i lovgivningen, og advarer om, at »debatten bestemt ikke slut endnu, hvis det var det, Carl Holst havde håbet på.«

Carl Holst har indtil videre modtaget 416.000 kroner, som han beholder. Han giver dermed afkald på de resterende 417.000 kroner, som han er berettiget til.