»Det er en mulighed, man ikke lige får igen«

50-årige Helle Løvgreen Mølvig skulle lige have lidt betænkningstid, inden hun sagde ja til at tage over efter Christian Friis Bach i den radikale folketingsgruppe.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nye ansigt i de Radikales folketingsgruppe, Helle Løvgreen Mølvig, havde netop fået nyt job, da hun blev tilbudt - og accepterede - en plads i Folketinget som afløser for Christian Friis Bach.

»Der går jo alle mulige tanker igennem hovedet. Jeg skulle lige til at starte i et nyt job. Men det her er en mulighed, man ikke lige får igen, og jeg glæder mig meget til at prøve kræfter med det,« siger Helle Løvgreen Mølvig.

Hun fik onsdag aften en opringning fra partiets gruppeformand Christian Friis Bach, der kunne fortælle, at han forlader dansk politik til fordel for et topjob i FN.

Det krævede lidt betænkningstid, før suppleanten, der har to børn på henholdsvis tre og otte år, sagde ja.

»Jeg skulle lige tænke over det og drøfte det med min familie. Men jeg har stor opbakning fra familien, og det gjorde udslaget,« siger Helle Løvgreen Mølvig.

Hun er i dag formand for de Radikale i Frederikssund og er uddannet filmproducer fra Den Danske Filmskole. I 2012 blev hun uddannet lægemiddelkonsulent.

Helle Løvgreen Mølvig har især tre interesseområder, som hun håber at få lov til at dyrke som folketingsmedlem:

»Jeg brænder meget for klima, kultur og for sundhedsområdet. Det er nok mine hovedinteresser, men jeg glæder mig bare til at komme igang. Så må tiden vise, hvad jeg kommer til at få af ordførerskaber. Jeg vil være åben og nysgerrig, uanset hvad det ender med,« siger Helle Løvgreen Mølvig.

Hun tiltræder som medlem af de Radikales folketingsgruppe, når den nye politiske sæson starter med partiets sommergruppemøde 11.-12. august.

Konstitueringen af gruppen med blandt andet fordeling af ordførerskaber vil også blive vedtaget på sommergruppemødet.

Christian Friis Bach tiltræder 4. august stillingen som leder af FNs økonomiske kommission i Europa, UNECE.