»Det er da udmærket, hvis de Radikale virkelig vil ændre kurs«

Dansk Folkeparti betegner det som valgretorik, når de Radikale nu siger, at partiet bakker op om den førte udlændingepolitik og ikke vil arbejde for flere lempelser.

ARKIVFOTO. DFs udlændingeordfører Martin Henriksen har svært ved at tro på Radikales nye stramme linje i udlændingepolitikken, men han hilser den velkommen. Niels Ahlmann Olesenn/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), blev taget på sengen med de Radikales udmelding i Berlingske om, at partiet støtter op om den nuværende udlændingepolitik og ikke vil kræve en afskaffelse af for eksempel 24-års-reglen.

»Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige,« lyder den første reaktion fra Martin Henriksen.

Og det er ikke kun på grund af det tidlige opkald torsdag morgen, at udlændingeordføreren er lidt paf. Det var også de helt nye toner fra de Radikale, der længe har kæmpet for at lempe dele af udlændingepolitikken, der efterlader Martin Henriksen en smule mundlam.

Og han har da også svært ved at tro på, at de Radikale rent faktisk bakker op om den førte udlændingepolitik.

»Jeg tror måske først og fremmest, det her er et udtryk for, at vi nærmer os et valg, og så forsøger først Socialdemokraterne og nu de Radikale at adressere nogle af de bekymringer, som de ved, at mange danskere har. Det er nok mest det, det er udtryk for,« siger Martin Henriksen.

Men han er klar til at gribe bolden, hvis regeringspartierne vil tage skridtet videre og se på ændringer af udlændingepolitikken til den strammere side.

»Det er da udmærket, hvis Socialdemokraterne og de Radikale virkelig vil ændre kurs. Så ser vi frem til, at de, i modsætning til hvad de har gjort tidligere, stemmer for de forslag, som Dansk Folkeparti lægger frem i folketingssalen. Og vi ser frem til at blive indbudt til udlændingeforhandlinger. Men om det sker, tvivler jeg lidt på. Vi skal nok komme, hvis det er,« siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører.

De Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach (R), understreger over for Berlingske Nyhedsbureau, at de Radikale stadig går ind for blandt andet at droppe 24-års-reglen. Partiet har imidlertid indgået et kompromis med Socialdemokraterne og går nu til valg på den udlændingepolitik, som de Radikale ellers har forsøgt at få lempet på.