»Det er altid skidt, når man pludselig skifter forklaring«

Sagen om Carl Holst og hans rådgiver har ikke været et kønt syn at følge - men den uvildige undersøgelse må gøres færdig, før konklusioner drages, lyder det fra de Konservative.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne har kaldt forsvarsminister Carl Holst (V) i samråd, og de Radikale mener, at rådgiver-sagen kan koste ham ministerposten, hvis anklagerne holder vand. Men internt i blå blok er kritikken en hel del mere afdæmpet.

»Det er altid skidt, når man pludselig skifter forklaring,« siger de Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado (K), efter Carl Holst torsdag har meddelt, at rådgiver Christian Ingemann delvist fungerede som hans assistent i tiden som regionsrådsformand i Region Syddanmark. Et forhold, han ellers har benægtet i en uge.

»Men det, jeg hæfter mig ved, er, at nu skal der laves en undersøgelse af Statsforvaltningen. Det her er jo et anliggende for Region Syddanmark, og derfor ligger det ikke på bordet hos vi politikere på Christiansborg,« tilføjer Mai Mercado med henvisning til, at et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark onsdag besluttede at bakke op om en uvildig undersøgelse af rådgiver-sagen.

Det afgørende spørgsmål er, om Christian Ingemann assisterede Carl Holst i valgkampen, hvor han stadig var på regionens lønningsliste. Adspurgt om de Konservative fortsat kan have tillid til forsvarsministeren, hvis anklagerne viser sig at holde stik, svarer Mai Mercado:

»Det kommer an på, hvordan sagen falder ud - og det kan jeg ikke gisne om på nuværende tidspunkt. Jeg har jo kun fulgt med på sidelinjen, jeg har ikke set nogle dokumenter.«

Tidligere torsdag gjorde også Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen (DF), det klart, at det indtil videre er en sag mellem regionen og Carl Holst.

»Foreløbig er det kun avishistorier og modstridende synspunkter fra dels pressen, dels fra Carl Holst selv,« sagde han.