Det endte den seneste kommission med

Alle ministre og embedsmænd gik fri i den seneste kommission i 2006. Den handlede om skattefradrag til TDC.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Såvel minister som embedsmænd slap for videre tiltale, da den seneste kommission i 2006 efter tre års arbejde afleverede sin beretning om TDC's milliardstore skattefradrag.

Som i den kommende kommission om statsminister Helle Thornings-Schmidts (S) skattesag var det også den gang departementschef Peter Loft, som var i søgelyset, ud over tidligere skatteminister Svend Erik Hovmand (V).

Selv om beretningen kritiserede Skatteministeriets embedsmænd for at sove i timen, da telekoncernen TDC udnyttede et smuthul til at få fradrag for udgifter, koncernen aldrig havde haft, blev ingen embedsmænd altså fundet skyldige i "tjenesteforsømmelse".

- Højt placerede embedsmænd i Skatteministeriets departement har afgivet hver for sig faste, men indbyrdes uforenelige forklaringer om, i hvilket omfang de i perioden efter den nye regerings tiltræden anså skattestoppet for at være til hinder for, at skattehuller blev lukket, skrev kommissionen.

Svend Erik Hovmand blev også frikendt for at kende til smuthullet, da han i 2002 skrottede SR-regeringens lovforslag, som ville have lukket hullet.

Bagefter skændtes regeringen med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten om, at skattehullet ikke blev lukket på grund af skattestoppet.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) blev afhørt af kommissionen. Han nedsatte skattekommissionen, fordi han i november 2003 havde givet forkerte svar i Folketingets spørgetid efter oplæg fra Skatteministeriet.

/ritzau/

INFOshop: Små teleselskaber i fremgang

INFOshop: Her de bedste og de værste advokater

INFOshop: Se her før du investerer i biotekaktier