Derfor holdt BT sig fra Kinnock-historie sidste år

Et forbløffet statsministerpar var allerede klar til at dementere rygter om deres forhold sidste år, da avisen kontaktede dem. Men avisen holdt sig fra historien.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og manden Stephen Kinnock dementerer forud for Skattekommissionens arbejde rygter om Kinnocks seksuelle observans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har lørdag dementeret rygter om, at hendes mand, Stephen Kinnock, skulle være bi- eller homoseksuel. Men det dementi kunne være kommet allerede sidste år, da avisen BT henvendte sig til parret med oplysninger om, at parrets revisor på det tidspunkt, Frode Holm, over for Skat havde udtalt sig om Thorning og Kinnocks forhold.

- Det er helt rigtigt, at vores journalister på et tidspunkt spurgte ind til Stephen Kinnocks seksualitet. Ikke på grund af nyfigenhed, men udelukkende fordi det kunne have indflydelse på skattesagen, og fordi parrets egen revisor, Frode Holm, åbenbart selv havde bragt det på bane, skriver BTs ansvarshavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, på BTs hjemmeside lørdag.

- Det er helt normal journalistisk praksis at undersøge relevante oplysninger. Derfor skrev vi helt formelt en mail til Helle Thorning via hendes personlige rådgiver, men da vi ikke kunne komme videre med sagen, skrev vi ikke en linje i BT. Ikke før fredag aften, hvor Thorning selv bragte det på bane i interviewet med Politiken, forklarer Skaaning Andersen.

At homo-rygterne igen er kommet på banen skyldes, at formanden for Skattesagskommissionen for en uge siden oplyste Thorning om, at hendes nu tidligere revisor havde fortalt, at Kinnock enten er bi- eller homoseksuel.

Frode Holms påstand er ikke en del af afgørelsen i skattesagen, men alligevel føler Thorning, at der er brug for at lægge låg på sagen nu. Det er blandt andet sket i et indlæg på debatsiderne i Politiken, hvor parret i fællesskab maner rygterne til jorden.

I indlægget skriver parret, hvordan de blev kontaktet af BT for et år siden med historien.

- Vi var dybt forundrede over BTs henvendelse. Dels fordi det aldrig må være sådan, at borgernes oplysninger hos offentlige myndigheder er frit tilgængelige. Men vores forundring handlede dog mest om, at BTs påstand var falsk og helt grundløs, skriver parret i den fælles meddelelse.

Her understreger de, at de har dannet par i snart 20 år og levet »et godt familieliv med vores to døtre«. Og allerede sidste år var de parat til at skyde rygtet ned.

- Derfor var vi på alle måder forbløffede over BTs påstand. Og vi ville i sagens natur have gendrevet den, i det øjeblik den var blevet videreformidlet. Af grunde, som for os er uvisse, valgte BT ikke at trykke historien.

Skattesagskommissionen begynder tirsdag i næste uge sit arbejde med at undersøge statsministerparrets skattesag, hvor man blandt andet skal undersøge, hvorvidt der er videregivet fortrolige oplysninger fra skattesagen til pressen.

Frode Holm har ifølge statsministerparret sagt, at han er blevet misforstået.