»Derfor har vi ikke længere tillid til ministeren«

Søren Pape Poulsens parti har ikke længere tillid til fødevareministeren. Hun kan være fortid på ministerholdet. Løkke har indkaldt til møde.

Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens tid på regeringsholdet kan være slut.

De Konservative udtrykker således mistillid til ministeren.

Det siger de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på et pressemøde på Christiansborg tirsdag aften.

»Det har nu vist sig, at konsekvenserne af landsbrugspakken, som er blevet præsenteret til offentligheden, ikke er retvisende.«

»Ministeren har ikke levet op til sit ansvar trods gentagne opfordringer. Derfor har vi ikke længere tillid til ministeren,« siger Søren Pape Poulsen.

Når de Konservative ikke længere har tillid til ministeren, kan hun være tvunget til at gå af, da hun dermed har et flertal i Folketinget imod sig.

En redningskrans kan være, hvis et af oppositionens partier vil frede ministeren, men en samlet rød blok har de seneste dage været særdeles hårde i deres kritik af landbrugspakken, som tirsdag var centrum for et tre timer langt samråd i Folketinget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen oplyser på Twitter, at han har indkaldt til møde tirsdag aften.

Søren Pape Poulsen siger på pressemødet, at han ikke har til sinde at vælte regeringen.

»Vi støtter stadigvæk den her regering, ligesom vi gjorde, da den blev dannet.«

»Vi vælter ikke regeringen. Den kan vælte sig selv.«

Eva Kjer Hansen har tirsdag måttet stå skoleret om den landbrugspakke, som regeringen har fremlagt, og som står til at blive vedtaget på torsdag.

Ministeren er blevet beskyldt for at bruge fordrejde tal.

Eva Kjer Hansen har flere gange oplyst til Folketinget, både i samråd og på skrift, at landbrugspakken kommer til at gavne miljøet.

Hun har også lagt en oversigt frem for Folketinget, hvoraf det fremgår, at mængden af kvælstof til havmiljøet allerede vil blive reduceret i år og de næste seks år frem.

Men en gennemgang foretaget af Berlingske har vist, at regeringen kun kan få regnestykket til at gå i et grønt plus allerede i 2016, fordi man har indregnet forhold, som ikke har noget med landbrugspakken at gøre, og fordi man har indregnet effekter fra tidligere år.

Oppositionens manglende tillid

De Radikales Ida Auken sagde allerede tidligere på aftenen, at »det bliver ikke de Radikale, som holder hånden under ministeren.«, og i kølvandet på udmeldingen fra de Konservative gør Enhedslisten det klart, at partiet støtter de Konservative i midtilliden.

Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, oplyser i en skriftlig kommentar:

»Jeg har fuld for forståelse for, at Konservative ikke har tillid til ministeren længere, for det har jeg så sandelig heller ikke. Under dagens tre timer lange samråd havde Eva Kjer Hansen alle muligheder for at indrømme, at der har været uærlighed, vildledning og forkerte beregninger i forbindelse med forhandlingerne om landbrugspakken. Det ville Eva Kjer Hansen ikke, og med alle de forkerte oplysninger, vi nu kender til, så er der svært at se, hvorfor Folketinget skulle have tillid til ministeren.«

På TV 2 News siger Nicolai Wammen fra Socialdemokraterne, at partiet heller ikke vil holde hånden over ministeren.

Opdateres....