Der bliver ingen finanslov med Venstre

Venstre er definitivt ude af forhandlingerne om næste års finanslov. Vi takker nej til regeringens ultimatum, siger finansordfører Peter Christensen.

Finansordfører for Venstre, Peter Christensen, forlader finanslovsforhandlingerne i Finansministeriet tirsdag den 6. november 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre er nu helt ude af forhandlingerne om næste års finanslov.

Partiet kan ikke acceptere det ultimatum, som regeringen tirsdag præsenterede for partiet, og dermed er døren nu helt lukket til forhandlingsbordet i Finansministeriet.

- Vi har fået et ultimativt tilbud fra regeringen, som betyder, at vi skal sige ja til skattestigninger for 2,4 milliarder kroner, og det takker vi pænt nej til, siger finansordfører Peter Christensen.

Allerede i går sagde han, at finansminister Bjarne Corydon (S) reelt havde smidt Venstre ud af forhandlingerne, men nu melder Venstre altså selv, at der ikke er mere at komme efter.

Dermed er partiet med til at sende regeringen i armene på Enhedslisten, men det har længe ligget i kortene, mener Peter Christensen.

- De har for længe siden valgt Enhedslisten. Det stod allerede klart, da regeringen præsenterede os for et ultimativt tilbud, siger han.

Tidligere i dag har også de Konservative meldt sig ud af forhandlingerne, og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der eller kunne sikre regeringen flertal uden Enhedslisten, tror også, finanslovsaftalen bliver indgået med regeringens venstreorienterede støtteparti.