Den store navnequiz: Hvad hedder Bertel Haarder egentlig til mellemnavn?

Her har vi Bertel Haarder til Folketingets åbning på Christiansborg. De fleste tænker nok, at »der står Bertel Haarder da«, men de færreste ved, at de også kunne bruge et mellemnavn i beskrivelsen af den tidligere minister. Men hvad er det nu liiiige, navnet er …? Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Efter mere end 40 år i dansk politik meddelte Bertel Haarder (V) fredag, at han ikke genopstiller ved næste valg.

Den mangeårige Venstre-politiker og minister ad flere omgange skal derfor hverken jagte ledige lygtepæle til valgplakater eller stemmer, når statsminister Mette Frederiksen (S) engang udvælger sin valgdato.

Selv personer uden større interesse for politik ved, at der skal et »Haarder« efter »Bertel«, men de færreste kender til Venstre-veteranens mellemnavn.

Berlingske har i anledning af Bertel Haarders beslutning genbesøgt en drilsk navnequiz, hvor netop Haarders mellemnavn var et af de mange hovedbrud, og du får her muligheden for at quizze med.

For ved du for eksempel, hvilken politiker der har mellemnavnet Angelo? Og hvem bruger ikke Johan Henrik som fornavn, selv om han hedder det?

Obs: Quizzen er oprindeligt fra 2019, men er genudgivet i anledning af Bertel Haarders beslutning om ikke at genopstille. Den er således også lavet, inden Ida Auken skiftede til Socialdemokratiet. I spørgsmål seks står hun derfor stadig som medlem af De Radikale.