Degraderet topembedsmand beholder høj gage

Anne Kristine Axelsson, der tidligere på måneden blev rykket fra et job som departementschef i Justitsministeriet til det mindre kirkeministerium, beholder bonus og løntrin.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det koster ikke på lønsedlen for Anne Kristine Axelsson at blive rykket fra jobbet som departementschef i Justitsministeriet til departementschef i et af landets mindste ministerier – Kirkeministeriet.

Hun beholder både den bonus, hun fik som chef sidste år, og en løn på lidt over 1.700.000 kroner om året, oplyser Moderniseringsstyrelsen til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet burde jobskiftet mellem de to ministerier betyde en lønnedgang på 180.000 kroner om året. Hun beholder også en bonus på 100.000 kroner fra 2013.

Anne Kristine Axelsson blev i januar fritaget for tjeneste i forbindelse med Christiania-sagen, der i december sidste år kostede daværende justitsminister Morten Bødskov (S) jobbet, fordi han sammen med SFeren Anne Baastrup (SF) var med til at lyve over for Retsudvalget om årsagen til aflysningen.

Anne Kristine Axelsson var sammen med en anden embedsmand mistænkt for at være med til at fabrikere den løgn, der førte til vildledning af Folketinget.

En advokatundersøgelse frikendte i maj de to embedsfolk og konkluderede, at der var tale om en »nødløgn«. Anne Kristine Axelsson blev efterfølgende genindsat som departementschef.

I starten af november besluttede finansminister Bjarne Corydon (S) efter aftale med kirkeminister Marianne Jelved (R) og justitsminister Mette Frederiksen (S), at Anne Kristine Axelsson skifter til Kirkeministeriet til marts næste år, når den nuværende departementschef, Henrik Nepper-Christensen, går på pension. I mellemtiden vil Anne Kristine Axelsson »afvikle ferie og være til rådighed for særlige opgaver«, har regeringen oplyst.