Degraderet DF-lokalformand overvejer exit fra partiet

Jens Hald, der ikke længere er DF-lokalformand i Nyborg efter "uacceptable udtalelser", overvejer exit fra DF.

Jens Hald overvejer nu at forlade Dansk Folkeparti. Arkivbillede Folkemøde på Bornholm 2015. Fredag d. 12. juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

København: Torsdag blev han politianmeldt for en statusopdatering på Facebook, lørdag fik han en skriftlig advarsel fra Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, og søndag er han efter aftale med partitoppen ikke længere lokalformand for DF i Nyborg.

Og nu overvejer hovedpersonen selv, Jens Hald, om han skal melde sig helt ud af Dansk Folkeparti.

- Jeg kan ikke leve med, at jeg skal veje hvert ord på en guldvægt. Jeg kan ikke vende alting med Christiansborg hver gang, siger Jens Hald til Ritzau.

Lokalpolitikeren blev genstand for mediernes og dermed også hovedbestyrelsens interesse, da han i en statusopdatering på Facebook 5. januar kritiserede de såkaldte venligboere, der på frivillig basis hjælper flygtninge, der kommer til Danmark.

- Disse venligboere udfører landsskadelig virksomhed på samme måde som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen. Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid, skrev Jens Hald på Facebook.

Den slags udtalelser er ifølge partisekretær Poul Lindholm Nielsen "helt uacceptabelt" og "langt over stregen". Jens Hald har flere gange efterfølgende forklaret, at statusopdateringen er blevet misforstået - at den skulle have været formuleret som et spørgsmål.

Han understreger over for Ritzau, at han aldrig kunne drømme om at opfordre til vold, og at han er skuffet over den manglende opbakning fra partitoppen. Hele sagen har fået ham til at overveje sit medlemskab af partiet.

- Jeg vil ikke have mundkurv på. Det er klart, at jeg skal udtale mig inden for lovens rammer - jeg må ikke opfordre til vold. Men det ligger mig også meget fjernt, selv om der er nogle, der vil skyde mig det i skoen, siger han.

/ritzau/