De Radikale styrtdykker

Det Radikale Venstre står til et historisk dårligt valg, viser de nyeste meningsmålinger. Man skal helt tilbage til det radikale katastrofevalg i 1977 for at finde tilsvarende lav tilslutning.

Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Radikale Venstre er tilsyneladende i en dyb, dyb vælgerkrise.

Partiet er for første gang siden valget i 2007 nu under fire procents tilslutning i en Gallup-måling, og de tidligere så indflydelsesrige radikale står til at miste en tredjedel af sine mandager, hvis der var valg i morgen.

Margrethe Vestager ville således skulle sige farvel til tre af sine gruppefæller, og resultatet er historisk dårligt - man skal helt tilbage til det radikale katastrofevalg i 1977 for at finde tilsvarende lav tilslutning.

En anden meningsmåling viser endda en endnu lavere tilslutning end Gallups. Catinéts nyeste tal viser blot 2,9 procent af stemmerne til de Radikale - under et procentpoint fra spærregrænsen.

Næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Morten Østergaard, er selvsagt ikke særlig tilfreds med målingen.

-Vi vil naturligvis helst ligge over seneste valgresultat i de her målinger. Men jeg er nu ret fortrøstningsfuld alligevel. Der kommer nu et forår med tryk på dagsordener, der ligger godt til os. Økonomi, arbejdsmarkes og den slags, siger Morten Østergaard, der forventer snarlig fremgang for sit parti.

- Over hele verden diskuterer man nu om krigen mod terror er faldet godt ud. Man diskuterer sikkerhedspolitik, og de dagsordener, hvor substansen kommer i centrum, ligger godt til os, lyder det fra Morten Østergaard.