De Radikale kræver S-kursskifte i udlændingepolitikken

Socialdemokraternes stramme linje på udlændingeområdet bryder den tidligere regeringspartner sig ikke om.

ARKIVFOTO af Morten Østergaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, kommer med en klar melding til Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, hvis den nuværende opposition generobrer regeringsmagten ved næste folketingsvalg.

Den nuværende udlændingepolitik, som Socialdemokraterne står for sammen med de borgerlige partier, skal laves om, siger Morten Østergaard i et interview med TV2 News.

- Der gør sig det samme gældende som altid: Hvis vi har mandaterne, skal politikken også afspejle det. Derfor kommer der selvfølgelig en anden udlændingepolitik. Det er vi garanten for, siger Morten Østergaard.

Han mener, at Socialdemokraterne har bevæget sig for langt væk fra den udlændingepolitik, som partiet havde sammen med De Radikale under SR-regeringen, der tabte magten ved folketingsvalget i juni.

Socialdemokraterne holder for meget i hånd med Venstre og Dansk Folkeparti, lyder det fra De Radikale, som i flere omgange har kritiseret den tidligere regeringspartner.

- Det er en ærlig sag, at man har et andet synspunkt nu. Det kan jeg jo ikke stå på mål for. Man har lavet nogle ting, som er helt himmelråbende. Eksempelvis at man kan spærre folk inde uden at stille dem for en dommer.

- Her er nogle ting, hvor kursen skal lægges om, så vi ikke passiviserer flygtninge, men er vores ansvar bevidst og udviser en generøsitet, hvor der mere end nogensinde er brug for den, siger Morten Østergaard.

Han slår fast, at De Radikale peger på Mette Frederiksen som statsminister trods Socialdemokraternes kurs i udlændingepolitikken.

I et interview tidligere på måneden med Ritzau udtalte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at hun er spændt på at se, om Socialdemokraterne kan stå fast ved den nuværende udlændingepolitik.

- De har flyttet sig voldsomt, men heldigvis i retningen af os. Det er jeg glad for. Min eneste bekymring er, hvad der sker, når Socialdemokraterne kommer i kløerne af De Radikale igen.

- Historisk er det sådan, at når Socialdemokraterne løsriver sig fra De Radikale, så kommer de mere til fornuft på udlændingeområdet.

- Men når de øjner chancen for at få en statsministerpost, og det sker traditionelt med De Radikale, så giver de køb på alt, hvad de har stået for i deres oppositionstid, sagde Støjberg til Ritzau.

/ritzau/