De Radikale gik markant frem i udsatte boligområder

Efter mobilisering af beboere i flere udsatte bydele mangedoblede De Radikale stemmetallet ved valget.

De Radikale fik ved folketingsvalget en markant fremgang i flere områder med mange borgere med indvandrerbaggrund. Herunder Gellerup ved Aarhus, Vollsmose i Odense og Tingbjerg ved København.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge beboere i de pågældende områder skal årsagen blandt andet findes i, at imamer og foreninger har anbefalet at stemme på De Radikale.

Desuden har det indvandrerkritiske parti Stram Kurs med partileder Rasmus Paludan angiveligt fået mange muslimer hen til valgstederne.

I Gellerup har flere foreninger i fællesskab nedsat et særligt valgudvalg, som har opfordret bydelens beboere til at stemme.

Det fortæller et af udvalgets medlemmer, Chadi Ali Kayed, til Jyllands-Posten.

»Folk har indset, at de skal bruge deres stemme, og det har vi hjulpet på vej. Vi er mange foreninger, der har talt om, at vi skal satse på De Radikale og på Enhedslisten,« siger Chadi Ali Kayed.

I Gellerup på valgstedet »Globus 1« fik De Radikale cirka hver tredje stemme - 34,2 procent - hvilket er en fremgang på 29,1 procentpoint i forhold til folketingsvalget i 2015.

Også i Vollsmose på valgstedet »Camp U« stemte hver tredje på De Radikale. Det er 29,7 procentpoint flere end ved sidste valg, hvor der altså var langt mellem partiets vælgere i Odense-bydelen.

Og i Tingbjerg på stemmestedet »7. nord« blev De Radikale det største parti med 428 stemmer, som er 383 flere stemmer end i 2015.

I Nørrebrohallen på Nørrebro i København, som er et nyt stemmested, blev Enhedslisten det største parti efterfulgt af De Radikale.

Ifølge Jyllands-Posten har anbefalingen til borgere på Nørrebro fra Islamisk Trossamfund og andre foreninger netop været at stemme på navngivne kandidater fra Enhedslisten, Alternativet og De Radikale.

/ritzau/