De Radikale: Absurd at forlænge grænsekontrol

Politiet kommer til at glo på nummerplader frem for at opklare forbrydelser i yderligere et halvt år, mener R.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Symbolpolitik.

Sådan lyder reaktionen fra De Radikale, efter at regeringen som ventet torsdag valgte at forlænge kontrollen ved den dansk-tyske grænse.

Grænsekontrollen gælder nu seks måneder mere frem til 12. november 2017.

De Radikales Sofie Carsten Nielsen mener, at grænsekontrollen er spild af penge.

- Det er stadig absurd, at politiet skal stå og glo på nummerplader ved grænsen i stedet for at opklare sager lokalt. Politiet mister 240 årsværk på at stå ved grænsen, siger Sofie Carsten Nielsen og tilføjer:

- Regeringen kører videre med symbolpolitik. Det er ærgerligt. Man må og kan ikke bruge grænsekontrollen til at stoppe flygtninge. Og grænsekontrollen er heller ikke effektiv til at stoppe kriminalitet.

Danmark har fået grønt lys til at forlænge grænsekontrollen af EU's ministerråd. Det sker med henvisning til Schengen-reglernes artikel 29.

Den kan tages i brug, når den overordnede funktion af Schengenområdet er truet, fordi der er alvorlige mangler i forbindelse med grænsekontrollen ved de ydre grænser.

Siden årsskiftet er tusinder af migranter ankommet til Italiens kyst i både fra Libyen. Flere hundrede personer er druknet på den farlige færd over Middelhavet.

- Vi skal løse grænseoverskridende problemer med grænseoverskridende samarbejde, siger Sofie Carsten Nielsen og tilføjer:

- EU's ydre kontrol med flygtninge skal vi gøre stærkere. Og herhjemme skal politiet have tid og ressourcer til at opklare sager. De skal ikke tvinges ned til grænsen.

/ritzau/