De mest rutinerede ministre er også de mest populære

Venstre-regeringens ministre scorer under middel, når man beder danskerne vurdere, hvor godt de klarer sig. Regeringens ældste og mest rutinerede minister, Bertel Haarder, får den højeste vurdering.

I målingen scorer kulturminister, Bertel Harder (V), den højeste karakter med 5,0. Lige efter ham følger justitsminister Søren Pind med 4,7 og udenrigsminister Kristian Jensen med 4,6. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Hvis man spørger danskerne, klarer Inger Støjberg (V), Kristian Jensen (V), Eva Kjer Hansen (V) og resten af regeringens ministerhold kun deres job nogenlunde.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en meningsmåling foretaget af Wilke, hvor danskerne er blevet bedt om at vurdere de 17 ministre i regeringen på en skala fra 0-10, hvor 0 er meget dårligt og 10 er meget godt.

I gennemsnit får ministerholdet en vurdering på under middel, nemlig på 4,1.

Blandt de ministre, der i danskernes øjne klarer sig bedst, er de ældste og mest rutinerede.

I målingen scorer kulturminister, Bertel Harder (V), den højeste karakter med 5,0. Lige efter ham følger justitsminister Søren Pind med 4,7 og udenrigsminister Kristian Jensen med 4,6.

Derimod deler udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vandene. De adspurgte har i høj grad enten givet hende en vurdering på 0 eller 1 eller på 10. Hun ender på en vurdering på 4,0. Samme vurdering får statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er tilfreds med danskerne vurdering, selv om den lander på under middel.

Han siger til avisen, at målingen afspejler, at Folketinget består af en bred opposition.

»Og mange af dem, der har stemt på andre end det parti, der har 34 mandater, havde måske hellere havde set en anden konstellation. Og det kan man nok også læse af sådan en måling,« siger han til avisen.