De konservative skifter politisk ordfører

Det Konservative Folkeparti får ny politisk ordfører, da den nuværende, Mai Mercado, går på barsel.

Mette Abildgaard er ny politisk ordfører for de Konservative. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det Konservative Folkeparti skifter nu politisk ordfører.

Det bliver De Konservatives nuværende ordfører for blandt andet miljø, klima og energi, Mette Abildgaard, der overtager posten.

Årsagen er ganske udramatisk, da nuværende politisk ordfører Mai Mercado går på barsel fra den 26. april, altså på tirsdag. Hun venter sit andet barn.

27-årige Mette Abildgaard har i dag en hel bunke ordførerskaber. Det er blandt andet for miljø, klima og energi, men også for sundhed, psykiatri og forebyggelse. De ordførerskaber beholder hun. Hun indtræder desuden i de igangværende forhandlinger om gymnasiereform.

»Nogle af de forhandlinger, som jeg ser mest frem til, er gymnasieforhandlingerne og forhandlingerne om henholdsvis naturpakken og sikringen af vores kyster i forbindelse med ny planlov. Her vil det blive tydeligt, at Det Konservative Folkeparti er det borgerlige parti, som kæmper for mere dannelse og et højere fagligt niveau i gymnasiet, og at vi er det parti, som kæmper for mere urørt natur og for at sikre vores kyster mod unødigt byggeri,« siger Mette Abildgaard i en pressemeddelelse.

I forbindelse med Mette Abildgaards nye hverv stopper hun som formand for Folketingets ligestillingsudvalg.