De Konservative skifter ordførerskaber efter endt barsel

De Konservatives Mette Abildgaard overtager igen posten som politisk ordfører for partiet efter barsel.

BMINTERN - Mette Abildgaard, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

De Konservatives Mette Abildgaard vender tilbage fra barsel og bliver igen politisk ordfører. Hun fortsætter dog ikke som klima- og miljøordfører, den post går til Mona Juul.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse. Ud over posten som politisk ordfører og statsrevisor – en post der blev annonceret i marts – vil Mette Abildgaard være partiets ældreordfører.

»Vores ældre skal mødes og behandles med respekt og ordentlighed. De har bygget fundamentet for det rige og trygge samfund, vi har i dag, og vi skylder dem virkelig en værdig alderdom.«

»Hvor de ses som enkelte individer og får frihed til at indrette deres alderdom, som de ønsker,« skriver Mette Abildgaard i meddelelsen.

Før sin barsel var Mette Abildgaard ordfører for både miljø og klima. Dermed tegnede hun sit parti under de mange forhandlinger om eksempelvis en klimalov.

Posten som ordfører på klima og miljø ligger nu hos Mona Juul, der samtidigt er partiet erhvervsordfører.

»Stopper som klima- og miljøordfører, men det grønne vil altid bo i mig! Partiet forbliver heldigvis også præcis lige så grønt med Mona Juul på posterne!«

»Men jeg har fået nye udfordringer, som mor til to, statsrevisor og ældreordfører, som kræver ændringer,« skriver Mette Abildgaard på Twitter.

På samme medie skriver Mona Juul, at hun tager »med stolthed den grønne stafet – og kobler gerne sammen med erhverv.«

Britt Bager, der skiftede til De Konservative fra Venstre tidligere på året, er udnævnt til ordfører for uddannelse, forskning og ungdomsuddannelser.

Tidligere Venstre-medlem nu konservativ Marcus Knuth, der har været politisk ordfører under Mette Abildgaards barsel, er partiets indfødsrets-, integrations-, udlændinge- og boligordfører.

Mette Abildgaard gik på barsel 1. august og er vendt tilbage i april.

De Konservative står i den seneste meningsmåling fra Voxmeter til 16,0 procent af stemmerne. Holder det til et valg vil det betyde, at partiet går fra 12 til 29 mandater i Folketinget.

/ritzau/