De Konservative ærgrer sig over misset miljøministerpost

De Konservative får ifølge medier posterne som justitsminister, erhvervsminister og børne- og socialminister.

Det ærgrer Mette Abildgaard, at De Konservative ikke får en ministerpost på miljø- eller klimaområdet. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservative har under forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag sagt, at man ville arbejde for et selvstændigt miljøministerium.

Men det ser ud ikke ud til, at partiet har haft held med at få det ønske igennem. Det ærgrer Mette Abildgaard, politisk ordfører, som også gerne havde set, at partiet fik en ministerpost på miljø- eller klimaområdet.

- Sådan er kabalen nu engang. Vi får heller ikke en forsvarsminister i partiet, og det kunne da have været fantastisk spændende.

- Men vi kommer stadig til at gøre, hvad vi kan for at få maksimal indflydelse på det grønne område, lyder det fra Mette Abildgaard.

De Konservative står til at få tre poster i den nye regering.

Formand Søren Pape Poulsen skal ifølge TV2 være justitsminister, Mai Mercado bliver ifølge Fyens Stiftstidende ny børne- og socialminister, mens TV2 melder, at Brian Mikkelsen står til at blive erhvervsminister.

Mette Abildgaard fremhæver tre områder i det nye regeringsgrundlag, hvor De Konservative har fået sat sit aftryk.

- Der sker et substantielt løft i forsvaret, på det grønne område er det blevet skrevet ind, at 50 procent af vores energiforbrug skal dækkes af vedvarende energi i allerede 2030.

- Og så har vi sikret tryghed til boligejerne ved at sørge for, at grundskylden fastfryses i de næste fire år, siger hun.

For Mette Abildgaards eget vedkommende bliver det ikke til en ministerpost i denne omgang. Allerede fredag skrev hun på sin Facebook-profil, at hun ikke var i spil.

Det skyldtes, at Abildgaards førstesuppleant er Pernille Vermund, som bekendt har stiftet Nye Borgerlige.

- Hvis jeg skulle være minister, ville hun komme i Folketinget, og det ville ikke være særlig gavnligt for det borgerlige Danmark, siger Mette Abildgaard.

/ritzau/